Як оформити переведення працівника на іншу посаду на тому ж самому підприємстві?

Як оформити переведення працівника на іншу посаду на тому ж самому підприємстві?

Переведення — це зміна умов трудового договору, обумовлених під час його укладення.

По суті, це доручення працівникові виконувати роботу, не передбачену трудовим договором, під час виконання якої змінюється обсяг чи характер обов’язків, розмір заробітної плати, місце роботи та інші істотні умови.

Ініціатива щодо переведення на іншу роботу (посаду) може належати як працівникові (подається відповідна заява на ім’я керівника підприємства, установи, організації), так і роботодавцю (як правило, це ініціатива безпосереднього керівника працівника або кадрової служби, оформлена доповідною запискою).

Відповідно до ст.32 КЗпП будь-яке переведення працівників на іншу роботу допускається лише за їхньою згодою. Законодавством не встановлено форми надання згоди на переведення. На практиці така згода підтверджується працівником шляхом здійснення такого запису на наказі (допускається — на проекті наказу): «З наказом ознайомлений. З переведенням згодний», засвідченого підписом працівника і датою ознайомлення.

До видання наказу про переведення роботодавець зобов’язаний ознайомити працівника з умовами праці на тій роботі (посаді), на яку передбачено його перевести (незалежно від того, хто ініціює переведення).

Зверніть увагу, що:

  • під час переведення випробування за новим місцем роботи (посади) не встановлюється;
  • відповідно до ст.114 КЗпП у разі переведення працівника на нижчеоплачувану роботу зберігається його попередній середній заробіток протягом двох тижнів з дня переведення.

Після видання наказу про переведення працівника на іншу роботу (посаду) до його трудової книжки, особової картки (форма № П-2) та інших облікових документів вносять відповідні записи (вони вносяться лише в разі переведення на іншу постійну роботу).

Обмін досвідом "Запитання-Відповідь" від журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI