Працівника, з його слів, призвали для проходження військової служби. Документів він ще не надав. Які документи слід від нього витребувати для збереження за ним місця роботи, посади та середнього заробітку?

Працівника, з його слів, призвали для проходження військової служби. Документів він ще не надав. Які документи слід від нього витребувати для збереження за ним місця роботи, посади та середнього заробітку?

Відповідно до роз’яснень, наданих Міністерством оборони України в листі від 21.08.2014 р.

№ 322/2/7142, документом, який підтверджує призов та проходження військової служби військовослужбовцем в особливий період, а також підтверджує призов під час мобілізації резервістів та військовозобов’язаних, є військовий квиток, в якому у відповідних розділах проставляються службові відмітки.

Також документами, які підтверджують призов військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації, можуть бути довідка про призов військовозобов’язаного на військову службу, видана військовим комісаріатом або військовою частиною, а для резервістів — витяг із наказу або довідка про зарахування до списків військової частини, які видаються військовою частиною.

Зазначені документи можуть видаватися родинам військовозобов’язаних та резервістів для пред’явлення їх за місцем вимоги.
Початком військової служби військовозобов’язаних є день призову на військову службу в районному військовому комісаріаті, а для резервістів — день зарахування до списків особового складу військової частини, про що робиться відповідний запис до військового квитка.

Закінченням військової служби для резервістів та військовозобов’язаних є день виключення військовослужбовців із списків особового складу військової частини, про що робиться відповідний запис до військового квитка.

Також зауважимо, що останнім часом призов на військову службу у зв’язку з мобілізацією не проводиться. Можливий тільки добровільний вступ на військову службу за контрактом або призов на строкову військову службу, про що працівник повинен надати повістку з військкомату.

Обмін досвідом "Запитання-Відповідь" від газета "Консультант Кадровика"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бухгалтерія, облік та податки Менеджмент, керування, KPI