Дійсність паспортів вже можна перевірити онлайн Державна міграційна служба України (далі — ДМС) днями презентувала новий інтернет-сервіс для перевірки достовірності паспортів: nd.dmsu.gov.ua

Дійсність паспортів вже можна перевірити онлайн Державна міграційна служба України (далі — ДМС) днями презентувала новий інтернет-сервіс для перевірки достовірності паспортів: nd.dmsu.gov.ua

Новий сервіс дає змогу безкоштовно перевірити наявність паспорта громадянина України в базі даних Міністерства внутрішніх справ України, а також у базі даних ДМС, де здійснюється облік викрадених, недійсних або втрачених документів.

Окрім паспорта, для перевірки доступні й інші види документів, що посвідчують особу громадянина України: закордонний паспорт; тимчасове посвідчення громадянина України; посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон; вид на проживання, посвідчення біженця, проїзний квиток біженця; посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту; проїзний квиток особи, якій надано додатковий захист; проїзний документ дитини. Для перевірки необхідно вказати тип документа, його номер і серію (за наявності).
Такий сервіс допоможе не стати жертвою шахраїв, які використовують підроблені паспорти, громадянам і організаціям, які довіряють своє майно чи матеріальні цінності іншим особам, а також стане у нагоді й роботодавцям (нагадаємо, що відповідно до ч. 2 ст. 24 Кодексу законів про працю України особа, яка працевлаштовується, зобов’язана надати роботодавцеві документи, зокрема й паспорт).
Цей сервіс особливо корисний з огляду на великий відсоток підроблених паспортів старого зразку (книжечок) — адже хоча наразі для підвищення захисту від підробки в нашій країні поступово і переходять на нові біометричні ID-паспорти, але така заміна документів триватиме кілька років.
Голова ДМС Максим Соколюк зазначив, що на сьогодні сервіс містить інформацію про більш ніж 950 000 недійсних документів і оновлюється щодоби. Сервіс наразі працює у тестовому режимі й у випадку виявлення помилок в його роботі громадяни можуть інформувати міграційну службу за допомогою форми зворотного зв’язку.
                                                                               Новина від газета "Консультант Кадровика"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI