Щодо відповідальності за несвоєчасну сплату штрафу та пені з ЄСВ

Щодо відповідальності за несвоєчасну сплату штрафу та пені з ЄСВ

Основними нормативними документами, які регулюють порядок справляння і сплати ЄСВ.

(Закон про ЄСВ, Інструкція про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2014 р. № 449, далі — Інструкція № 449), встановлено обов’язок платника внеску своєчасно та в повному обсязі нараховувати й сплачувати ЄСВ незалежно від фінансового стану, а також відповідальність підприємства і його посадових осіб за порушення цього обов’язку.
При цьому відповідальності на несплату штрафних санкцій та пені нормами чинного законодавства не передбачено. Однак, навіть зважаючи на це, розслаблятися не варто. По-перше, рішення про нарахування пені та застосовування штрафних санкцій оформляється в двох примірниках, один з яких вручається керівництву підприємства, а другий — залишається в органі доходів і зборів на контролі (тобто, про нього не забудуть). А, по-друге, таке рішення є виконавчим документом (п. 10 розділу VII Інструкції № 449).
Тому в разі, якщо платник ЄСВ або банк отримали рішення про нарахування пені та застосовування штрафних санкцій і не сплатили вказані в ньому суми протягом десяти календарних днів, а також не оскаржили це рішення або не повідомили орган доходів і зборів про його оскарження, таке рішення передається до виконання органу державної виконавчої служби або органу Держказначейства (п. 11 розділу VII Інструкції № 449).
Також контролюючий орган (орган доходів і зборів) має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки (абзац десятий частини четвертої ст.25 Закону про ЄСВ). Це означає, що в подальшому суми штрафних санкцій та пені будуть стягнені в примусовому порядку.
Зауважимо, що при цьому строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, грифів та пені не застосовується (частина шістнадцята ст. 25 Закону про ЄСВ).

Журнал "Кадровик Україна"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI