У червні для України набере чинності Конвенція МОП № 102

У червні для України набере чинності Конвенція МОП № 102

Конвенція Міжнародної організації праці (МОП) про мінімальні норми соціального забезпечення, яка була ухвалена 28 червня 1952 р. на 35-й сесії Генеральної конференції МОП у м. Женеві, набере чинності для України 6 червня 2017 року.

Ця Конвенція передбачає мінімальні стандарти щодо різних видів соціальної допомоги, встановлює норми періодичних виплат допомог, а також проголошує принцип рівноправності осіб, які не є громадянами країни проживання, із громадянами даної країни.

Відповідно до Закону України «Про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення № 102» від 16 березня 2016 р. № 1024-VIII та п. b ст. 2 Конвенції, Україна взяла на себе зобов’язання за такими розділами цього документа: розділ ІІ «Медичне обслуговування»; розділ ІІІ «Допомога у зв’язку з хворобою»; розділ ІV «Допомога по безробіттю»; розділ V «Допомога по старості»; розділ VI «Допомога у випадку трудового каліцтва або професійного захворювання»; розділ VIІ «Родинна допомога»; розділ VIІІ «Допомога у зв’язку з вагітністю і пологами»; розділ ІХ «Допомога по інвалідності»; розділ Х «Допомога у зв’язку з втратою годувальника».
                                                                                                  Газета "Консультант Кадровика"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI