Держслужбовці доводитимуть знання мов

Держслужбовці доводитимуть знання мов

З 1 травня 2018 р. кандидати на посади державної служби категорії «А» повинні будуть надати документ, що підтверджує володіння однією з офіційних мов Ради Європи. До таких мов належать англійська та французька.

Зараз кандидати на посаду держслужбовців повинні надавати атестат про володіння українською мовою, який можна отримати або на підставі відмінних оцінок з університету, або за результатами спеціального іспиту.

Таким чином, щоб обійняти посаду держсекретаря міністерства або голови облдержадміністрації, кандидату необхідно буде принести ще одне посвідчення про знання мов і довести вільне володіння англійською або французькою.

За словами голови Національного агентства з питань державної служби Костянтина Ващенка, цей крок є необхідним, адже в епоху, коли більшість питань вирішується не за столом переговорів, а в кулуарах, український топ-чиновник повинен без перекладача розуміти співрозмовника і доводити свою думку.

Вимога володіння держслужбовцями іноземними мовами, передбачена п. 1 ч. 2 ст. 20 Закону «Про державну службу», почне діяти з 1 травня 2018 р..


Джерело: портал «Відділ Кадрів 24»


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бухгалтерія, облік та податки Менеджмент, керування, KPI