Пропонується звільнити від податків пенсії інвалідів — ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У парламенті зареєстровано депутатський законопроект № 3845, яким передбачається звільнити від оподаткування пенсії інвалідів з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Для цього необхідно внести зміни до підпункту 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу, доповнивши перелік категорій осіб, пенсії яких не обкладаються податком на доходи фізичних осіб.

У пояснювальній записці до проекту зазначається, що для забезпечення виплати пенсій у повному обсязі особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, особливо інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, в 2016 році орієнтовно необхідно близько 19 млн. грн.

«Для держбюджету це мізерна сума, а для конкретного інваліда — це повернені йому кошти (їм же зароблені, в сумі 15% від його пенсії в частині її перевищення суми 4134 грн, причому не більше 991 грн), які він може використовувати на життєво необхідні продукти харчування, оплату комунальних послуг або на необхідне лікування або оздоровлення», — йдеться в пояснювальній записці.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини