Профспілки стурбовані можливим скороченням списку робіт, що дають право на пільгову пенсію

Проект постанови Кабміну «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій і посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Проект постанови Кабміну «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій і посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» викликав занепокоєння в профспілковому середовищі.

Як відзначають в ФПУ, в проекті із Списків № 1 і № 2 вилучено ряд виробництв, професій і посад, зайнятість на яких зараз дає право на пенсійне забезпечення на пільгових умовах.

При цьому розробниками проекту не надано жодних обґрунтувань пропонованих змін, зокрема, підтвердження відсутності на таких робочих місцях несприятливих і шкідливих умов праці.

Експерти вважають, що таке безпідставне виключення призведе до обмеження прав і гарантій працівників, зайнятих у шкідливих і важких умовах праці, виникнення соціальної напруженості в трудових колективах.

У зв'язку з цим Спільний представницький орган всеукраїнських об'єднань профспілок направив Міністру соціальної політики П.Розенко лист з пропозицією про робочу зустріч з керівниками галузевих профспілок з метою вироблення конкретного плану дій з розроблення нової редакції Списків.

Зокрема, в листі пропонується створити в кожній області комісії, які повинні детально опрацювати відповідний перелік професій і посад та внести пропозиції; за результатами роботи таких комісій сформувати Списки № 1 і № 2 для остаточного обговорення і прийняття відповідного рішення.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини