Обчислення пільгового стажу роботи для призначення пенсії

Мінсоцполітики в листі від 08.02.2016 р. № 713/039 / 161-16 нагадало, що підставою для призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Мінсоцполітики в листі від 08.02.2016 р. № 713/039 / 161-16 нагадало, що підставою для призначення пенсії за віком на пільгових умовах є:

  • перш за все, наявність професії або посади в Списках №1 і №2;
  • підтвердження шкідливих умов праці працівника безпосередньо на робочому місці результатами атестації робочих місць, порядок проведення якої затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 р. №442;
  • виконання робіт в умовах, передбачених відповідним Списком №1 та №2, протягом повного робочого дня.

Підтвердження права на пільгове пенсійне забезпечення здійснюється відповідно до Списку №1 або Списком № 2 на підставі записів у трудових книжках працівників та уточнюючих довідок, виданих на підставі первинних підприємств про характер і умови праці, а також про зайнятість протягом повного робочого дня на роботах, що дають право на пільгове пенсійне забезпечення.

Час простою і періоди відпусток без збереження заробітної плати, якщо вони були пов'язані з виробничою необхідністю, працівникам, які працюють у шкідливих і важких умовах праці, можуть бути зараховані до пільгового стажу, але не більше 1 місяця в календарному році.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бухгалтерія, облік та податки Діловодство, секретаріат, АГВ Фінанси, кредит, банківська справа