Нам 8 лет! Скрыть баннер
Тренинговым компаниям: Добавить тренингВойти
TRN.ua
тренінг

HoReCa: Безпечність та якість харчової продукцїї в готелі, в ресторані, в кафе. Зміни в законодавстві. Застосування принципів НАССР

Организатор:
ВАТТ
Продолжительность: 16 часов
Документ об окончании: Свидетельство (Certificate)
Тренеры:
Тихоненко Валентин Васильевич Тихоненко Валентин Васильевич
Тихоненко Тарас Валентинович Тихоненко Тарас Валентинович

Целевая аудитория

Відповідальні за харчування керівники в готелях ресторанах, кафе, ключові менеджери

Цель мероприятия

Мета: надати учасникам інформацію про те, як правильно виконати нові вимоги законодавства, про вимоги, принципи, етапи і порядок впровадження системи НАССР (ХАССП), необхідні документи

Программа

З 01.01.2016 р. набули чинності обов'язкові вимоги Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» . І ресторани, і кафе мають виконувати ці вимоги. У тому числі, тепер обов'язковим є застосування системи НАССР (ХАССП). Невиконання вимог тягне високі штрафи за статтею 64 Закону, адміністративне призупинення діяльності до 10 діб.

ПРОГРАМА 

  • Нормативно-правове регулювання у сфері забезпечення безпечності та якості харчової продукції. Стандарти (ISO 22000, ISO/TS 22002-2), санітарні правила і норми (ДСП, ДСН, ДСанПіН).
  • Вимоги до забезпечення безпечності та якості харчової продукції згідно з вимогами Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
  • Перевезення, зберігання, обробка, реалізації харчової продукції
  • Інформація про харчову продукцію. Товаросупровідні документи на харчову продукцію. Приймання продукції в ресторані/кафе. Які документи зажадають контролюючі органи відносно безпечності та якості харчової продукції при перевірці? Маркування харчової продукції. Ідентифікація харчової продукції.
  • Система НАССР (ХАССП) для підприємства (підприємця).
  • Обов'язкове застосування системи НАССР (ХАССП).
  • Принципи системи НАССР (ХАССП).
  • Переваги впровадження розробки принципів НАССР (ХАССП)
  • Етапи впровадження системи НАССР (ХАССП) .
  • Ідентифікація харчової продукції, визначення сфери застосування, аналіз ризиків, формування робочої групи, збір інформації про продукцію, організація вхідного контролю, встановлення критичних контрольних точок, встановлення критичних меж, системи моніторингу та контролю, розробка та верифікація блок-схеми виробничого процесу, схеми технологічних операцій, розробка та затвердження документації, внутрішній моніторинг і контроль, навчання персоналу та призначення відповідальних осіб, і т.д.
  • Рекомендації щодо визначення критичних контрольних точок, факторів ризику. Біологічні, фізичні, хімічні чинники небезпек.
  • План НАССР (ХАССП).
  • Робочі записи НАССР (ХАССП).
  • Блок-схеми технологічних процесів
  • Необхідні документи для створення системи контролю безпечності та якості харчової продукції, документи системи НАССР (ХАССП). Приклади документів, перелік, зразки базових документів. Форми журналів, наказів, звітів. Обов'язки підприємства (підприємця) щодо забезпечення документування контролю за безпечності та якості харчової продукції. Принципи розробки документації. Які документи зажадає контролюючий орган? Приклади документів, перелік, зразки базових документів. Форми журналів, наказів, звітів. Ризики і помилки при управлінні документацією.
  • Організація внутрішнього контролю за виконанням вимог. Планові запобіжні дії. Вхідний контроль. Оцінка безпечності та якості харчової продукції. Виробничий контроль. Програма, вимоги. Організація контролю в рамках системи НАССР (ХАССП). Контроль безпечності та якості готової продукції. Організація зберігання харчової продукції, контроль температурних режимів обробки. Заходи з організації та контролю прибирання, миття, дезінфекції, знищення відходів, залишків продукції. Контроль відповідності води, обладнання, санітарного стану приміщень, і т.д ,. Лабораторні дослідження. Боротьба з гризунами, шкідниками. Контроль
  • Вимоги до персоналу. Організація навчання персоналу. Правила особистої гігієни і санітарії. Медогляди.
  • Екстрені ситуації. Обов'язки підприємства (підприємця) у разі виявлення небезпечної харчової продукції.  Наслідки отруєння в ресторані/кафе.
  • Обов'язки і персональна адміністративна відповідальність посадових осіб. Обов'язки посадових осіб при забезпеченні контролю безпечності та якості харчової продукції. Види порушень, розміри штрафів. У яких випадках можуть бути притягнуті до відповідальності посадові особи? Хто несе відповідальність?
  • Проведення перевірок ресторанів/кафе на виконання вимог щодо безпечності та якості харчової продукції. Органи, що проводять перевірки у сфері безпечності та якості  харчової продукції. Порядок перевірок, можливі санкції. Чи перевіряють наявність системи НАССР (ХАССП), особливості перевірок? Призупинення діяльності підприємства (підприємця) у зв'язку з порушеннями законодавства щодо безпечності та якості харчової продукції.
  • Коригувальні дії.
  • Огляд порушень, приклади.

Керівник тренінгу: Тихоненко Валентин Васильович, к.т.н.
Заявка для участі в семінарі http://usq.com.ua/zayavka.doc

Електронна пошта для замовлень: vatt @ akademia.kiev.ua
Телефони для довідок: +З8 О44 З87 88 47, О5О З11 88 47, О67 895 ЗО 81
Детальніше про семінари та тренінгиwww.usq.com.ua

Дополнительная информация

Тренінг проводиться на протязі 4 днів. По чотири години в день з 9.00 до 13.00.

Кава - брейк є :) 

Матеріали - на електронному носії.
Керівник тренінгу: Тихоненко Валентин Васильович, к.т.н.
Заявка для участі в семінарі http://usq.com.ua/zayavka.doc

Електронна пошта для замовлень: vatt @ akademia.kiev.ua
Телефони для довідок: +З8 О44 З87 88 47, О5О З11 88 47, О67 895 ЗО 81
Детальніше про семінари та тренінгиwww.usq.com.ua


За що будуть штрафувати виробників, переробників, перевізників і реалізаторів продуктів харчування

1) Допущення до процесу виробництва та/або обігу харчових продуктів осіб, які мають протипоказання до роботи з харчовими продуктами: для юросіб - від 5 до 8 мінімальних заробітних плат, для фізичних осіб - підприємців - від 2 до 5 мінімальних заробітних плат;

2) виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону: для юридичних осіб - від 23 до 30 мінімальних зарплат, для фізосіб - від 8 до 150мінімальних заробітних плат;

3) виробництво, зберігання харчових продуктів без отримання експлуатаційного дозволу: для юридичних осіб - від 30 до 38 мінімальних заробітних плат, для фізичних осіб - від 23 до 30 мінімальних заробітних плат;

4) невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР): для юридичних осіб - від 30 до 75 мінімальних зарплат, для фізичних осіб - підприємців - від 3 до 15 мінімальних зарплат та зупинення роботи потужності;

5) реалізація неправильно маркованих харчових продуктів - для юросіб - від 5 до 8 мінімальних заробітних плат, для фізосіб-підприємців - від 3 до 5 мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких харчових продуктів;

6) порушення вимог щодо забезпечення простежуваності: для юросіб - від 3 до 5 мінімальних зарплат, для фізосіб - підприємців - від 2 до 3 мінімальних заробітних плат;

7) невиконання обов’язку щодо відкликання або вилучення з обігу харчових продуктів, які є небезпечними, для юридичних осіб - від 30 до 38 мінімальних зароплат, на фізосіб - підприємців - від 23 до 30 мінімальних зарплат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких речовин та/або продуктів;

8) використання незареєстрованих допоміжних матеріалів для переробки та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, якщо обов’язковість такої реєстрації встановлена цим Законом, для юросіб - від 8 до 20 мінімальних заробітних плат, для фізосіб-підприємців - від 5 до 8 мінімальних заробітних плат;

9) реалізація незареєстрованих об’єктів санітарних заходів відповідно до вимог цього Закону, якщо реєстрація передбачена цим Законом: для юросіб - від 12 до 18 мінімальних заробітних плат, для фізосіб - підприємців - від 8 до

12 мінімальних заробітних плат;

10) обіг непридатних харчових продуктів: для юросіб - від 5 до 8 мінімальних заробітних плат, для фізосіб-підприємців - від 5 до 8 мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких харчових продуктів;

11) порушення значень параметрів безпечності об’єктів санітарних заходів, встановлених законодавством: для юросіб – від 8 до 12 мінімальних зарплат, для фізосіб-підприємців - від 5 до 8 мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких речовин та/або продуктів;

12) невиконання законних вимог (рішень) посадових осіб компетентного органу щодо усунення порушень безпечності та окремих показників якості харчових продуктів у строк, погоджений із компетентним органом: для юросіб - від 5 до 8 мінімальних заплат, для фізосіб-підприємців - від 3 до 5 мінімальних заробітних плат;

13) невиконання законних вимог (рішень) посадових осіб компетентного органу щодо знищення небезпечних для споживання людиною чи для іншого використання харчових продуктів та допоміжних матеріалів для переробки: для юросіб - від 8 до 12 мінімальних заробітних плат, на фізосіб-підприємців - від 5 до 8 мінімальних зарплат;

14) приховування (ненадання), відмова у наданні, надання недостовірної інформації за запитами посадових осіб компетентного органу: для юросіб - від 5 до 8 мінімальних заробітних плат, для фізосіб-підприємців - від 3 до 5 мінімальних зарплат;

15) відмова у допуску посадових осіб компетентного органу до здійснення державного контролю з підстав, не передбачених цим Законом: для юросіб - від 12 до 15 мінімальних зарплат, для фізосіб-підприємців - від 8 до 12 мінімальних зарплат.

Контактная информация
Компания: Контактное лицо:
Тарас
Телефон:
(044) 387-88-47 Показать
Добавить комментарий
Ваше имя, компания:
Комментарий:
не более 1000 символов (введено: 0)
Эл. почта:
Проверочный код:
5 английских букв:
 или Отменить
Другие тренинги в категории: Гостинично-ресторанный бизнес, HoReCa
Партнеры сайта
1 тренинг, 12 тренеров, 36 новостей, 9 статей
TRN.ua
Главная страница
Обратная связь
Помощь
Отправить страницу другу
Тренинговым компаниям
Тренинги и семинары
Тренинговые компании
Тренеры
Новости
Статьи
Услуги сайта
Статистика сайта
О проекте
Контакты
Условия использования
© TRN.ua — тренинги в Украине.
Сделано в компании «Реактор».