Чому варто взяти участь у тренінгу «Написання проектів. Фонди ЄС»?

Чому варто взяти участь у тренінгу «Написання проектів. Фонди ЄС»?

Тренінг «Написання проектів. Фонди ЄС» - один з найпопулярніших освітніх продуктів, які реалізує фундація CEASC. Але ми помітили, що в учасників часто виникають одні і ті ж питання. Давайте спробуємо на них відповісти.

На кого спрямований тренінг?

 

Учасниками тренінгу можуть стати представники будь-яких юридично оформлених організацій: громадських організацій, спілок, асоціацій, бізнес-структур, освітніх закладів, представники об'єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, консалтингових фірм, фізичні особи, що планують займатися наданням консалтингових послуг у сфері проектного менеджменту.

Зазвичай серед учасників тренінгу близько 30% – представники бізнесу, 30 % - освіти, і решта представляють сферу консалтингу, громадські організації тощо.

 

Чи цікавий буде тренінг саме мені/моїй організації?

 

Програма тренінгу передбачає тематичні сесії, спрямовані на осіб, які працювали раніше в проектному підході, і на тих, хто лише починає у ньому роботу.

Перший модуль спрямований на вирівнювання знань учасників щодо понять «проект», «заявка», «конкурс» і ін.

Далі ми зазвичай розбираємося із ключовими відмінностями проектів, з якими Україна працює вже давно та європейськими проектами. Специфіка міжнародних проектів. Правила заповнення заявок. Кроки, які необхідно пройти для того, аби мати можливість подавати проектні заявки.

Ми приділяємо достатньо часу на питання пошуку партнерів для реалізації спільних міжнародних проектів – платформи для їх пошуку, ролі лідера та партнерів, консорціум.

Окремо займаємося освоєнням інструменту «дерево проблем». Оскільки будь-який хороший проект розпочинається із формулювання проблеми. Якщо вона визначена некоректно, то і проектна заявка в результаті буде важкою до написання та незрозумілою експерту, що її оцінює.

Оцінка та моніторинг в рамках реалізації проекту – різниця між ними та в чому суть цих процесів.

Команда та персонал проекту. Цільова група. Ці та інші інформаційні блоки у проектній заявці мають свої окреслені правила опису. І оцінюються вони досить високими балами.

Окрема частина занять присвячена бюджету проекту. Варто, починаючи роботу з європейськими проектами, розрізняти поняття кваліфікованих та некваліфікованих витрат, прямих і непрямих видатків, непередбачувані витрати та субпідряд в європейських проектах – про це  говоритимемо в практичному ключі і розглянемо приклад реалізованого проекту.

Важливим компонентом підготовки проекту до подачі будуть додатки до нього. Один з них – гармнограма або таблиця Ганта, яку ми розглянемо на прикладі і про яку детально поговоримо – що?чому?навіщо?

Не менш важливі питання – оцінка проектних заявок – як вона відбувається, за якими критеріями, ким, і які проекти фінансуються?

В ході нашого тренінгу ми зосереджуємо увагу на найбільш цікавих модулях. Заняття відбуваються у вільному форматі, де ви можете задати усі питання та отримати на них відповіді.

Ми проведемо короткий огляд інструментів, доступних організаціям з України, а також джерел для їх пошуку.

Як бачите, два дні будуть дуже насиченими. І хоча мова йде про базовий тренінг, обсягу отриманих знань вистачить, щоб підготувати перші проектні заявки до європейських інструментів із повним розумінням логіки та структури їх заповнення, процедури оцінки.

 

Які результати тренінгу?

 

Важливо, що з кожної групи учасників подібного тренінгу 5-7% учасників отримують підтримку проектів. А половина учасників починають пошук партнерів, побудову консорціумів і готуються до активної роботи.

Ви запитаєте – що ж робить решта випускників тренінгів?

Вони розуміють, що до питання треба підійти системно і розпочинають навчання у форматі 9-місячної післядипломної освіти з Управління проектами у фінансовій перспективі ЄС на 2014-2020 роки.

Обирайте свій варіант і приєднуйтеся.

Виникли додаткові питання?

Ольга Горкавчук –  [відкрити контакти]+380932109342 +380953242955 [відкрити контакти][email protected]


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Project management, управління проектами Менеджмент, керування, KPI Фінанси, кредит, банківська справа