Міністерство соціальної політики уважно стежить за дотриманням трудового законодавства

Міністерство соціальної політики уважно стежить за дотриманням трудового законодавства

Міністр соціальної політики заявив, що Мінсоцполітики постійно стежить за дотриманням норм законодавства у сфері праці, в тому числі щодо підвищення мінімальної зарплати до 3 200 грн.

«Для цього було створено робочу групу на чолі з Віце-прем’єр-міністром Павлом Розенком та посилено роботу Державної служби з питань праці. І, найголовніше, з початку року суттєво збільшено штрафні санкції за порушення законодавства з оплати праці», — повідомив Андрій Рева.
Міністр пояснив, що інспектори приходять з перевірками на підприємства у відповідь на звернення працівників, які вважають, що їхні права порушено.
Так, за інформацією Державної служби з питань праці, за період з початку року по 23 березня 2017 р. надійшло 2 238 скарг громадян щодо недотримання мінімального розміру заробітної плати, з них 1 974 — з Урядового контактного центру.
З 1 січня 2017 року було перевірено 2 400 роботодавців з питань додержання мінімального розміру заробітної плати, у тому числі: 241 — державної форми власності, 377 — комунальної форми власності.
У ході перевірок виявлені порушення законодавства щодо дотримання мінімального розміру заробітної плати стосовно 45 працівників, а саме: у Кіровоградській області стосовно 10 працівників, Сумській — 3, Волинській — 1, Полтавській — 2, Івано-Франківській — 16, Запорізькій — 2, Миколаївській — 4, Закарпатській — 1, Львівській — 2, Черкаській — 4 працівників.
За результатами перевірок керівникам підприємств, установ, організацій видані приписи на усунення виявлених порушень, складені та передані до суду протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, матеріали перевірок надані уповноваженим особам для розгляду та накладання фінансових санкцій відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України.

Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI