Щодо підрахунку надурочних годин роботи

Щодо підрахунку надурочних годин роботи

Надурочними годинами є :години, відпрацьовані працівником понад тривалість робочого дня (зміни), встановлену правилами внутрішнього трудового розпорядку, графіками змінності, КЗпП, в дні, які є робочими за його графіком роботи.

Години, відпрацьовані відповідно до графіків змінності, понад норму робочого часу за обліковий період — за підсумованого обліку робочого часу.

В той же час, не завжди перевищення фактичної тривалості робочого дня над установленою нормою вважається надурочною роботою. Наприклад, не є надурочною:

робота працівника, що працює в режимі неповного робочого дня, понад передбачений трудовим договором час, але в межах установленої законодавством тривалості повного робочого дня;
робота працівника з ненормованим робочим днем (особливим режимом робочого часу, який установлюється для певної категорії працівників у разі неможливості нормування часу трудового процесу) понад установлену норму робочого часу, крім випадків виконання роботи, що не входить до кола обов’язків працівника, за дорученням керівника закладу;
робота на умовах сумісництва.

Тому , під час підрахунку кількості надурочних робіт зазначені моменти необхідно враховувати.

Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI