Гарантії для працівника, який переводиться на інше підприємство

Гарантії для працівника, який переводиться на інше підприємство

Пропоную ознайомитися з гарантіями для працівника, який переводиться на інше підприємство.

Рішення про звільнення у зв'язку з переведенням приймається на підставі заяви працівника та листа-клопотання керівника того підприємства, на яке переводиться працівник. Діючими нормативними актами не встановлено строк, протягом якого необхідно звільнити працівника у зв'язку з переведенням. 

У працівника, що звільняється у зв'язку з переведенням на інше підприємство є перелік гарантій:

  • працівнику, який запрошений на роботу в порядку переведення з іншого підприємства за погодженням між керівниками підприємств, не може бути відмовлено в укладенні трудового договору на новому підприємстві;
  • працівнику не встановлюється випробувальний термін на новому місці роботи (на підприємство куди його переведено);
  • працівнику, якого перевели на роботу з одного підприємства на інше і який не використав за попереднім місцем роботи повністю або частково щорічну основну відпустку та не одержав за неї грошову компенсацію, щорічна відпустка повної тривалості надається на новому підприємстві до настання шестимісячного терміну безперервної роботи після переведення.

УВАГА!!! Якщо працівника переводять з одного підприємства на інше і він відгуляв відпустку наперед, відрахування із заробітної плати для покриття заборгованості не провадяться.

Якщо працівник переведений на роботу на інше підприємство, повністю або частково не використав щорічні основну та додаткові відпустки та не одержав за них грошової компенсації, до стажу роботи, що дає право на щорічні основну та додаткові відпустки, зараховується час за який він не використав ці відпустки за попереднім місцем роботи. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бухгалтерія, облік та податки Діловодство, секретаріат, АГВ