Оподаткування пального для заправки авто працівника

Оподаткування пального для заправки авто працівника

В індивідуальній податковій консультації від 12.09.2017 р. N 1925/6/99-99-13-02-03-15/ІПК ДФСУ.

розглядала питання щодо оподаткування вартості палива, яке придбано юридичною особою за власні кошти та використовується для заправки автомобілів працівників.

Роз’яснюється, що кошти, витрачені працівником у службових цілях для заправки транспортного засобу, шляхом здійснення розрахунків платіжною (паливною) карткою, отриманою від роботодавця, не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого працівника за умови дотримання усіх вимог, встановлених п. 170.9 ПКУ.

З огляду на відповідь, стає зрозуміло, що працівник у відрядження їхав на власному автомобілі, який заправляв за рахунок роботодавця. В такому випадку вартість пального в момент його придбання працівником у відрядженні дійсно не є об’єктом оподаткування ПДФО. Куди цікавіше дізнатися думку ДФСУ щодо оподаткування операції з передачі цього пального працівнику для заправки власного автомобіля у відрядженні. Адже придбане ним у відрядженні пальне має бути оприбутковане підприємством, а потім "списане" на відрядження.
Джерело : Журнал "Заработная плата"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI