7 важливих кроків керівника проекту

7 важливих кроків керівника проекту

Для реалізації успішного проекту потрібно дотримуватися деяких правил, які допоможуть не допустити помилок та врахують інтереси кожного учасника.

Якщо Ви призначені керівником проекту в організації, де проектне управління не запроваджене як система, то ця стаття буде доречною.

Вашими першими кроками мають стати такі:

1. Визначення цілей проекту, точки початку й кінця. Це обмежить коло відповідальності  і буде відправною точкою при оцінці доцільності змін в ході проекту.

2. Вибір (якщо є можливість) проектної команди і обговорення з нею задач проекту. Важливо, щоб безпосередні керівники членів команди були також в курсі важливості проекту, його задач і термінів.

3. Призначення спонсора – особи, яка зацікавлена в результатах проекту, і готова в разі необхідності надати керівнику проекту організаційну чи фінансовому допомогу.

4. Деталізоване обговорення із замовником результатів проекту, що є відправною точкою для подальшого планування.

5. Планування робіт для досягнення результатів, визначених на етапі 4, а також ресурсів, термінів, бюджету, ризиків.

6. Формалізація проекту наказом, статутом чи іншим документом із зазначенням цілей, вимог до результатів, віх, термінів, бюджету.

7. Врахування вимог і впливу зацікавлених сторін – осіб та організації, що мають вплив та / або зацікавленість в проекті. Їхні інтереси можуть мати вплив на хід проекту, тому слід продумати відносини з ними і контролювати їх.

Ви досі плануєте? – Час приступати до виконання.

Бажаємо успішного проекту: якісно, в термін і в рамках бюджету!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Project management, управління проектами Лідерство, тімбілдинг Менеджмент, керування, KPI