Доплата «декретних» до мінімальної зарплати

Доплата «декретних» до мінімальної зарплати

У листі від 01.09.2017 р. N 5.1-27-241 Фонд соціального страхування України (далі — ФСС) роз’яснює порядок реалізації положень ст. 26 Закону України

«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо доплати допомоги по вагітності та пологах до рівня мінімальної зарплати.

Як слідує з листа, ФСС і надалі дотримується думки, що в розрізі місяців доплату до мінімальної зарплати проводити не потрібно і суму допомоги слід обчислювати таким чином:

1. Розраховується середньоденна заробітна плата виходячи з фактичних виплат.

2. Порівнюється фактична середньоденна заробітна плата із середньоденною заробітною платою, обчисленою з розміру мінімальної заробітної плати, встановленого у місяці настання страхового випадку (мінімальна заробітна плата, ділена на 30,44 - середньомісячну кількість календарних днів).

3. У разі перевищення середньоденної заробітної плати, розрахованої із мінімальної заробітної плати, над фактичною середньоденною заробітною платою, подальший розрахунок страхової виплати (допомоги по вагітності та пологах) здійснювати із середньоденної, обчисленої із мінімальної заробітної плати.

Джерело:  Журнал  «Заработная плата»


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI