Про зміну професії, дисципліну та першу роботу за покликанням

Про зміну професії, дисципліну та першу роботу за покликанням

Студент IT Step Academy розповів, чому вирішив змінити професію юриста на програміста, як поєднував навчання із роботою та чому варто завжди йти за своїм покликанням.

«Навчання – це інвестиція свого часу, яка у майбутньому може кардинально змінити твоє життя».

Юрій нещодавно закінчив навчання в IT Step Academy за напрямком “Розробка програмного забезпечення“. Вже під час навчання, він шукав роботу за новою професією, і його пошуки закінчились успішно. Юрій розповів, чому вирішив змінити професію юриста на програміста, як поєднував навчання із роботою та чому варто завжди йти за своїм покликанням.

Про програмування:

Я захопився програмуванням ще у дитинстві. Коли я був у 6-7 класі, всім дітям купляли ігрові приставки, але мені купили перший комп’ютер. Тоді я почав вивчати мову програмування Basic за книжкою. Пізніше також вивчив мову Паскаль, часто займався налаштуванням та інсталяцією Windows для знайомих. Тоді в мене з’явились серйозні наміри пов’язати життя з комп’ютерами, я не уявляв іншої професії, крім програміста.

Але батьки наполягли, щоб я пішов вивчати юриспруденцію, оскільки це була престижна професія на цей час. Після отримання диплому, я працював помічником юрисконсульта та у державній виконавчій службі. Хоча в мене були перспективи у кар’єрі, я остаточно переконався, що це зовсім не моє. А коли справа не твоя, то навіть гарні результати не приносять задоволення.

Про ІТ STEP:

Коли я вирішив повернутися до програмування, я дізнався про IT STEP. Мене привабив короткий термін навчання – лише 2,5 роки, тому що я також розглядав навчання в університеті, але 5 років вивчати різні предмети, які мені не знадобляться, не хотілось. Крім того, мені потрібно було продовжувати працювати, а з навчанням в університеті це неможливо. Академія натомість пропонувала зручний графік та конкретні знання з програмування. Тому я пішов навчатися саме сюди.

Мені подобалось навчання, все було доступно, викладачі завжди йшли на зустріч. Всі знання, що я тут отримав, мені знадобились. Великий плюс, що тут вивчають лише мови програмування та технології, які користуються попитом на ринку праці і приділяють саме стільки часу, скільки потрібно.

Про дисципліну та покликання:

В Академії я навчався по суботах, тому майже весь період навчання поєднував із роботою. Я розробив для себе чіткий графік, якого дотримувався при будь-яких обставинах. Так я міг і вчитися, і працювати. Думаю, що у будь-якій сфері, щоб чогось досягти, необхідна дисципліна.

Програмування – це не проста справа, до нього має бути покликання. Навіть якщо в людини немає великих задатків програміста, потяг до ІТ має бути обов’язково. Коли тобі подобається твоє заняття, ти можеш витрачати на нього всі вихідні, весь вільний час – за комп’ютером, в книжках, вчитися, поки не зрозумієш. Мені навчання приносило задоволення, тому я не шкодував свого часу.

Про першу роботу за фахом:

Я почав шукати роботу програмістом ще під час навчання в Академії. Потрапив на співбесіду в компанію Eleks, мені запропонували позицію розробника на мові С++. На цій посаді я працював біля року, але через зміни на проекті, відпала потреба у великій кількості програмістів С++, тому мені запропонували перейти на QA (тестування ПЗ) або спробувати себе у програмуванні на мові Java. Я обрав останнє і зараз працюю на посаді Junior Java Developer.

Плани на майбутнє:

Зараз я задоволений своєю професією і планую далі розвиватися як програміст. ІТ-компанії створюють гарні умови для власного розвитку, скеровують тебе до цілі. Активно вивчаю англійську мову, тому що без неї професійно зростати неможливо. Загалом, програмування постійно розвивається, тому навчатись необхідно постійно. Навчання – це інвестиція свого часу, яка у майбутньому може кардинально змінити твоє життя.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Саморозвиток