Філію підприємства переміщують в іншу область

Філію підприємства переміщують в іншу область

Працівникам запропоновано переїхати на роботу в іншу місцевість разом із філією. Як документально оформити цю процедуру?

В даному випадку відбувається переведення на роботу в іншу місцевість разом із підприємством, тобто, зміна місця розташування роботи за умови продовження роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою.

Якщо працівник відмовляється від переведення в іншу місцевість разом із підприємством, трудовий договір із ним припиняється за п.6 частини першої ст. 36 КЗпП із виплатою вихідної допомоги в розмірі не менше середнього місячного заробітку (ст..44 КЗпП).

На нашу думку, хоча ст.32 КЗпП і не вимагається попереджати працівників про переведення на роботу в іншу місцевість разом із підприємством, на практиці бажано діяти за аналогією з попередженням про зміну істотних умов праці, тобто попереджати працівників за два місяці, оскільки звільнення в разі відмови працівника від переведення на роботу в іншу місцевість разом із підприємством відбувається за п.6 ст. КЗпП.

Рішення про переведення працівника на роботу в іншу місцевість разом із підприємством оформлюється наказом, у якому зазначається нове місце розташування роботи. З наказом працівник ознайомлюється під підпис.

У випадку переведення на роботу в іншу місцевість працівникам відшкодовуються витрати та виплачується компенсація на підставі ст.120 КЗпП. Розмір компенсацій та порядок їх виплати визначені постановою КМУ «Про гарантії та компенсації при переїзді на роботу в іншу місцевість» від 02.03.1998 р. № 255.

Джерело : Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI