Що таке діловий етикет? Його особливості

Діловий етикет - це встановлений порядок поведінки у сфері бізнесу та ділових контактів. Співробітник фірми - обличчя компанії, і важливо, щоб це обличчя було одночасно симпатичним і професійним, доброзичливим і непохитним, послужливим і самостійним.

Сучасний діловий етикет - це глибоке знання пристойності, уміння тримати себе в колективі так, щоб заслужити загальну повагу і не образити при цьому своєю поведінкою іншого. По культурі поведінки співробітника компанії і за його вміння спілкуватися з клієнтами можна судити про колективі цієї фірми.

Знання правил ділового етикету допомагає уникати промахів або загладити їх доступними, загальноприйнятими способами. Тому основну функцію або сенс етикету ділової людини можна визначити як формування таких правил поведінки в суспільстві, які сприяють взаєморозумінню людей в процесі спілкування.

Другою за значенням функцією ділового етикету є функція зручності, тобто доцільність і практичність. Починаючи з дрібниць і до самих загальних правил, діловий етикет являє собою наближену до повсякденного життя систему.

Адже найважливіший принцип етикету такий: робити по етикету необхідно не тому, що так прийнято, а тому, що так доцільніше, зручніше, поважніше по відношенню до інших і самого собе.

Ділова етика є одним з головних «знарядь» формування іміджу компанії. У сучасному бізнесі особі фірми приділяється чимала роль. Ті організації, в яких не дотримується діловий етикет, втрачають дуже багато чого. Там же, де діловий етикет став нормою життя, вища продуктивність праці, краще результати.

Підприємці усього світу знають найголовніший постулат бізнесу: хороші манери прибуткові.

Набагато приємніше працювати з тією фірмою, де дотримується діловий етикет.

Освоюючи цивілізований ринок, сучасні підприємці повинні знати, що лише 10-15% бажаючих затвердитися в ринковому світі добиваються своїх цілей. Бізнес будується не тільки на економічній основі, а й на етичній. Як неприпустимо порушувати загальноприйняті правила підприємництва в комерції, так неприпустимо порушувати і правила ділового етикету.

Дотримання правил ділового етикету - один з необхідних елементів вашого професіоналізму.

Якщо Ви прагнете розвиватися, або хочете, щоб ваш колектив вдосконалювався пишіть нам [відкрити контакти][email protected] або телефонуйте [відкрити контакти]067-913-38-19 Марія Миронівна, [відкрити контакти]063-163-57-82 Ірина Ігорівна!!!

Ми і наші викладачі підготуємо для Вас та вашої компанії індивідуальну програму навчання та тренінги, виходячи з ваших побажань та специфіки роботи.

Будемо раді знайомтсву з вами!!!! 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Переговори, риторика, ораторське мистецтво Саморозвиток