ЄС змінить норми з отримання громадянства Єврокомісія повідомила про зміни у правилах надання громадянства країн-членів ЄС

ЄС змінить норми з отримання громадянства Єврокомісія повідомила про зміни у правилах надання громадянства країн-членів ЄС

Перш за все, це стосуватиметься так званих «золотих» паспортів та віз, коли громадянство або довготривалі дозволи на проживання отримуються на підставі придбання нерухомості або інвестування в економіку країни перебування.

У звіті Єврокомісії мова йде не лише про сам факт подібних процедур, а й про недостатню перевірку осіб, зокрема, щодо їх законослухняності в країнах постійного перебування та джерел походження капіталів.

Очікується, що у нових нормах ЄС щодо надання громадянства країнами-членами ЄС, які мають побачити світ у вересні, йтиметься про більш виважений підхід при наданні громадянства та дозволів на постійне проживання громадянам третіх країн, прискіпливу перевірку їх особи, бізнесу, відсутності у санкційних списках.

Подібна норма є і в українському законодавстві — так, згідно з п. 3 ст. 4 Закону «Про імміграцію» дозвіл на імміграцію в межах квоти надається особам, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 тисяч доларів США (щоправда, цей спосіб досить складний і не користується особливою популярністю).

Джерело : Газета "Консультант Кадровика"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI