Як табелювати працівника, який працює неповний робочий час (6 годин) та відряджений на підприємство з режимом роботи 8 годин?

Як табелювати працівника, який працює неповний робочий час (6 годин) та відряджений на підприємство з режимом роботи 8 годин?

Пунктом 8 Загальних положень Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.998 р. № 59, визначено,

що на працівника, який перебуває у відрядженні, поширюється режим робочого часу того підприємства, до якого він відряджений.
Тому в табелі обліку робочого часу необхідно проставляти фактично відпрацьовані години, тобто 8 годин.
   У згаданому випадку процедура оформлення відрядження матиме свою специфіку. Питання узгодження режиму та тривалості роботи під час відрядження доцільно вирішити на етапі визначення кандидатури відрядженого, враховуючи ситуацію, внаслідок виникнення якої працівник працює в режимі неповного робочого часу. У наказі про відрядження необхідно обов’язково вказати особливості умов праці та її оплати під час відрядження.
   Відповідно до ст.32 КЗпП встановлення або скасування неповного робочого часу є зміною істотних умов праці, про що працівника необхідно попередити за два місяці. Але у випадку, що розглядається, режим неповного робочого часу припиняється тільки на період відрядження, а не скасовується. Тому, на нашу думку, достатньо згоди працівника на відрядження в таких умовах, наданої в письмовій формі. Таку згоду можна оформити окремим документом до видання наказу про відрядження та з посиланням в наказі на раніше оформлену згоду. Можливий варіант, коли підтвердження згоди (під підпис працівника) оформлюється в самому наказі: «Згоден працювати під час відрядження на умовах повного робочого часу». У ньому також необхідно зазначити, що оплата праці за час відрядження здійснюється за всі робочі дні тижня, у розрахунку за повний робочий день.

Джерело : Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI