HR-прорив («Recruitment & Management»)

Як саме влаштовано процес роботи з даними і на які запитання відповість аналітика?

Нині більшість HR-служб використовує просту аналітику даних про кандидатів для оптимізації воронки найму на етапі рекрутингу. А також примітивний KPI для оцінювання результативності й навчання працівників. Йдеться про усереднені цифри і статичні, не пов’язані між собою показники, розкидані по екселівським файлам. Щоб зробити наступний крок і поглянути на HR-дані комплексно на одному екрані комп’ютера чи смартфона, потрібно зрозуміти, як саме влаштовано процес роботи з даними і на які запитання відповість аналітика.

Як і раніше, HR-керівники намагаються приймати рішення, спираючись на свій власний досвід та інтуїцію, що є великим ризиком. Адже ціна локальної помилки в масштабах усієї компанії може бути надто високою. Сучасна ж HR-аналітика виключає психологічні та суб’єктивні чинники, що дозволяє ухвалювати більш зважені рішення, підкріплені не лише професійним «чуттям», але й інформацією з аналітичних систем.

Якщо ви працюєте в HR, то після впровадження системи збирання та аналізу даних про персонал ваша робота не залишиться у минулому в повному обсязі. А звичний підхід до вирішення рутинних завдань, звичайно, стане інакшим. HR-аналітика змінює правила гри в керуванні кадрами та наочно демонструє, які кроки потрібно зробити для створення продуктивної та злагодженої команди, де переважна  більшість співробітників прагне зробити свою роботу якнайкраще.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бізнес освіта, MBA Менеджмент, керування, KPI