Закупівля постачання та розподілу електричної енергії. Чи потрібно встановлювати кваліфікаційні критерії?

постачання та розподіл електроенергії – різні предмети закупівлі, при здійсненні таких закупівель замовник не встановлює кваліфікаційні критерії незалежно від виду обраної процедури закупівлі.

#Поради_від_Радника

  1. Для закупівлі електричної енергії наводимо приклад визначення предмета закупівлі:

Електрична енергія — за кодом CPV за ДК 021:2015 — 09310000-5 (постачання електричної енергії).

  1. Для закупівлі розподілу електричної енергії наводимо приклад визначення предмета закупівлі:

Розподіл електричної енергії — за кодом CPV за ДК 021:2015 — 65310000-9 (розподіл електричної енергії).

3. Додатково звертаємо увагу, що, згідно з ч. 3 ст. 16 Закону про публічні закупівлі, замовник не встановлює кваліфікаційні критерії та не визначає перелік документів, що підтверджують подану учасниками інформацію про відповідність їх таким критеріям, у разі закупівлі нафти, нафтопродуктів сирих, електричної енергії, послуг з її передачі та розподілу, централізованого постачання теплової енергії, централізованого постачання гарячої води, послуг із централізованого опалення, послуг поштового зв’язку, поштових марок і маркованих конвертів, телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- й телесигналів, послуг із централізованого водопостачання та/або водовідведення, послуг з перевезення залізничним транспортом загального користування.

Висновок: постачання та розподіл електроенергії – різні предмети закупівлі, при здійсненні таких закупівель замовник не встановлює кваліфікаційні критерії незалежно від виду обраної процедури закупівлі.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Право, юриспруденція