Спеціальність Front-end розробник - цікаво, вигідно, перспективно

Спеціальність Front-end розробник  - цікаво, вигідно, перспективно

Спеціальність Front-end розробник (веб-дизайнер) - одна з найактуальніших і високооплачуваних, попит на Front-end розробників продовжує зростати.

Це пов’язано з надзвичайною швидкістю та мобільністю ведення сучасного бізнесу з використанням новітніх інформаційних технологій. 

Front-end розробник - це фахівець в області веб-розробки та дизайну, в завдання якого входить проектування користувацьких інтерфейсів для сайтів або додатків. Робота фахівця з веб-дизайну включає в себе як оригінальні дизайнерські, так технічні рішення в області проектування веб-інтерфейсів, що забезпечують зручність користування веб-ресурсом. Професійний Front-end developer повинен постійно ставити себе на місце віддаленого користувача і створювати сторінки з інтуїтивно-зрозумілим інтерфейсом. Веб-дизайнер повинен бути знайомий як з останніми веб-технологіями, так і володіти навичками в галузі дизайну. Спеціалісти даної області повинні досконало знати HTML, CSS, JavaScript, JQuery, розуміти термін "кросбраузерність", "юзабіліті" та завжди застосовувати їх на практиці. Створення сайтів – справа захоплююча, прибуткова і цікава. Ще одна приємна річ – можна працювати фрілансером. Тому цю спеціальність дуже часто обирають студенти, щоб отримувати перший практичний досвід і забезпечити себе матеріально.

 Головне завдання Front-end розробника– «одягнути» Internet-проект так, щоб якомога більше користувачів ним зацікавилися. За великим рахунком web-дизайнер повинен знати те ж, що і просто дизайнер, але його специфічне завдання полягає в тому, щоб вміти розробити стильове оформлення проекту з урахуванням специфіки Інтернету. Тобто, крім того, щоб оформлення проекту було просто стильним, воно має відповідати стандартним вимогам, що пред'являються Мережею: графічні елементи (логотипи, банери, малюнки тощо) повинні бути оптимізовані, при виборі кольору та шрифту необхідно враховувати той факт, що користувач побачить графічне втілення проекту на моніторі, а не на папері. Крім того, web-дизайнер повинен знати та використовувати загальноприйняті в Інтернеті символи, наприклад зображення збільшувального скла позначає сервіс пошуку по сайту.

Що входить до посадових обов'язків сучасного Front-end розробника?

Оформлення сайтів; створення ідеї і розробки макету сервера; створення стилю виконання макета сервера; забезпечення найкращого сприйняття Web - документів на екрані монітора з урахуванням часу завантаження документів, пропускної здатності каналу передачі даних, розміру графічних файлів документа, якості колірної палітри;визначення правил компонування web - сторінок, вибір формату, фону, кількості та якості елементів оформлення;створення стильових зразків web - документів; робота з вузлом Internet; написання програмної частини і коду сторінки; управління гіпертекстовими документами; проведення інформаційної політики фірми в World Wide Web (WWW); установка і робота із засобами підготовки та перевірки web - сторінок; створення інтерактивних web - додатків; оновлення, модернізація web - документа; створення і робота з додатками для статистичної обробки.

Місця роботи:

дизайн-студії; компанії, що займаються розробкою сайтів; будь-які організації, що використовують у своїй роботі персональний сайт і охочі його розвивати, модернізувати; фріланс чи робота на замовлення для розробки індивідуального стилю сайту компанії.

Професійні навички:

загальні художні знання - малюнок, графіка, композиція; володіння графічними програмами (в основному продукти Adobe); навички в області проектування користувацьких інтерфейсів (юзабіліті); розуміння принципів навігаційного функціоналу інтернет-сайтів; розуміння принципів створення веб-сторінок і сайтів в цілому: HTML, СSS, JavaScript, jQuery, основиSEO та контент-менеджменту.

Для того щоб стати високооплачуваним Front-end розробником, необхідні знання і досвід.

Де і як навчатися:

Комп'ютерні технології постійно вдосконалюються і вкрай важко встигнути за всіма змінами. Якщо Ви вирішили вивчати розробку веб-сайтів самостійно, ознайомтеся з сучасними вимогами до спеціалістів, щоб не витрачати час на вивчення застарілих технологій. Найкраще пройти системне навчання за спеціальністю у професіоналів а у подальшій роботі підтримувати власний рівень знань та навичок шляхом спілкування зі спеціалістами у цій сфері. У цьому Вам може допомогти Міжнародний навчальний центр інформаційних технологій CyberBionic Systematics. Скористайтеся безкоштовними інформаційними ресурсами Центру такими як Карта спеціальностей та Матриці компетенцій для спеціалістів різного рівня (Junior developer, middle developer, senior developer). Навчальний центр надає послуги on-line навчання, відео навчання і традиційного навчання у Київському офісі.

Ви можете навчатися за обраною спеціальністю повністю або обрати для вивчення окремі курси навчальної програми.

Оберіть зручний графік та дату початку навчання. Навчальний центр працює для Вас з 9:00 до 21:00 щоденно без вихідних.

Інвестуйте час та гроші у  особистий професійний розвиток, освоюйте найбільш актуальні IT спеціальності!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Саморозвиток