Щодо виплати фізособі винагороди за договором ЦПХ готівкою

Щодо виплати фізособі винагороди за договором ЦПХ готівкою

Відповідно до абзацу третього п. 27 розділу ІІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті України, затвердженого постановою НБУ від 29.12.2017 р. № 148 (далі — Положення № 148),

видача готівки фізичним особам, яких немає у штатному розписі установи/підприємства, проводиться за видатковими касовими ордерами, що виписуються окремо на кожну особу, або за окремою видатковою відомістю.
Отже, з огляду на зазначене, підприємство може оформити готівкові виплати вказаним особам як за окремо виписаними на кожногоз них видатковими касовими ордерами, так і за окремою видатковою відомістю. У будь- якому випадку це буде правильно.
При цьому не слід забувати, що для отримання готівки зазначені особи повинні пред’явити касиру підприємства паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та відповідно до законодавства може бути використаний на території України для укладення правочинів (п. 27 розділу ІІІ Положення № 148).
Також звертаємо увагу, що касир підприємства проводить видачу готівки тільки особі, зазначеній у видатковому касовому ордері або видатковій відомості (п. 28 розділу ІІІ Положення № 148), або за її довіреністю іншій особі.

Джерело : Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI