Відпустка для догляду за дитиною до трьох років та відпустка по вагітності та пологах одночасно

Чи продовжується відпустка для догляду за дитиною до трьох років у зв’язку з народженням другої дитини?

Відпустка для догляду за дитиною до трьох років у зв’язку з народженням другої дитини  не продовжується, оскільки тут діє певний  механізм.

Відпустка для догляду за дитиною до 3 років є соціальною відпусткою і за бажанням жінки може бути надана їй повністю або частково в межах установленого періоду. Тобто жінка може в будь-який момент її перервати, а потім знову оформити. У будь-якому разі відпустка починається з дати, зазначеної в заяві про її надання, а закінчується днем, коли дитині виповниться 3 роки (якщо відпустка не буде перервана достроково).

Законодавством не передбачено оформлення двох відпусток для догляду за першою і другою дитиною. У цьому випадку працівниця і так перебуває у відпустці для догляду за старшою дитиною.

Право на відпустку для догляду за другою дитиною починається з наступного дня після дати виповнення першій дитині 3 років.

Підставою для оформлення наступної відпустки для догляду за дитиною стане заява працівниці про надання відпустки. 

Наприклад,  першій дитині 3 роки виповнюється 02.04.2019 р. Тоді відпустка для догляду за другою дитиною почнеться з 03.14.2019 р., тобто наступного дня після дати виповнення першій дитині 3 років. До заяви слід додати свідоцтво про народження дитини.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бухгалтерія, облік та податки Діловодство, секретаріат, АГВ Фінанси, кредит, банківська справа