Повідомлення про намір укласти договір сформовано 20.01.19

учасник подає скаргу до АМКУ та завантажує платіжне доручення від 15.01.2019. Чи відповідає дана скарга вимогам статті 18 Закону України «Про публічні закупівлі»?

Повідомлення про намір укласти договір сформовано 20.01.19, учасник подає скаргу до АМКУ та завантажує платіжне доручення від 15.01.2019. Чи відповідає дана скарга вимогам статті 18 Закону України «Про публічні закупівлі»?

Відповідно до статті 18 Закону України “Про публічні закупівлі” (далі - Закон) скарга до органу оскарження подається суб’єктом оскарження у формі електронного документа через електронну систему закупівель. Після розміщення скарги суб’єктом оскарження в електронній системі закупівель скарга автоматично вноситься до реєстру скарг і формується її реєстраційна картка. Скарга разом з реєстраційною карткою в день розміщення суб’єктом оскарження автоматично оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу. Щодо моменту оплати, то в Законі зазначено лише що за подання скарги до органу оскарження справляється плата. Розмір плати визначається Кабінетом Міністрів України. Зазначено, що до скарги додаються документи та матеріали в електронній формі (у тому числі у вигляді pdf формату файла), що підтверджують порушення процедури закупівлі або неправомірність рішень, дій або бездіяльності замовника, та документ про здійснення оплати за подання скарги до органу оскарження. Тобто, в Законі немає чіткого визначення, коли саме повинна бути оплачена дана скарга, встановлені лише строки падачі даної скарги, а саме: скарги, що стосуються прийнятих рішень, дії чи бездіяльності замовника, які відбулися після оцінки пропозицій учасників, подаються протягом 10 днів з дня оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу повідомлення про намір укласти договір, але до дня укладення договору про закупівлю.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Право, юриспруденція