Пошук та підбор персоналу

Пошук та підбор персоналу

Підбирати персонал, методи та рекомендації пошуку персоналу

Найскладніше, що доводиться робити керівнику будь-якої фірми, що є одним з найбільш відповідальних етапів розвитку підприємства і одночасно показником рівня професіоналізму його керівництва - підбирати персонал. Керівник процвітаючої фірми ніколи не розповість про свій метод підбору кадрів, тому що кожен приходить до свого унікального способу шляхом проб і помилок. 
Підбір грамотних і кваліфікованих працівників є необхідною умовою для нормального функціонування фірми. 
У виробничому процесі немає дрібниць, якщо працівник обслуговуючого персоналу не справляється зі своїми обов'язками, то ефективність роботи знижується, а що говорити про фахівців і керівників. 
Підбір персоналу, як правило відбувається при гострій нестачі часових ресурсів, коли відкласти пошук необхідного співробітника вже неможливо, а єдиного ефективного способу добору в короткі терміни просто не існує. 
Враховуючи всі перелічені моменти, можна стверджувати, що розробити загальний спосіб підбору кваліфікованого персоналу неможливо, можна лише дати загальні рекомендації, які дозволять уникнути серйозних помилок, заощадити час і кошти. 

На стадії створення підприємства проблема підбору кваліфікованого персоналу є найбільш значущою, у порівнянні з формуванням статутного капіталу або придбанням сучасного високопродуктивного обладнання. На відміну від економічних і технологічних параметрів, які можна запланувати і чітко розрахувати, працездатність колективу та професіоналізм його членів планування не піддається. 

Розглянемо процес пошуку та підбору персоналу на нашому тренінгу 22 лютого


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг