Ефективні продажі

Яким повинен бути хороший продавець товару або послуги?

Яким повинен бути хороший продавець товару або послуги?
Звичайно, універсальної формули того, яким повинен бути менеджер з продажу не існує. Є певні характеристики, за якими можна відрізнити хорошого і досвідченого продавця. Однак, далеко не завжди все вони повинні бути присутніми в обов'язковому порядку. Трапляється так, що продавець має буквально магічною внутрішньої харизмою і може продати будь-який товар будь-якій людині, навіть якщо є якісь прогалини в інших характеристиках. Хороший менеджер з продажу - це фахівець, який:

  1. Володіє грамотною мовою.
  2. Чи розуміє всю технологію виробництва товару і його характеристики, і може компетентно відповісти на всі питання, що цікавлять покупця.
  3. Володіє хорошим інтелектом, і може підтримати розмову з покупцем.
  4. Вміє слухати і чути те, що говорить йому покупець. Це потрібно для того, щоб зрозуміти потреби і потреби покупця і запропонувати йому саме те, що зможе його задовольнити.
  5. Має акуратний і презентабельний зовнішній вигляд, розмовляє з доброзичливою посмішкою. Менеджер з продажу представляє не тільки товар, який продає в даний момент, але і всю організацію, в якій працює. Тому від враження, яке складеться у покупця від бесіди з продавцем, залежить те, яку думку буде у покупця про всю компанію.
  6. Професійно реагує на будь-яку ситуацію, яка може скластися в ході бесіди з потенційним покупцем. Наприклад, одному клієнту потрібно детально і по кілька разів пояснювати функціональні характеристики товару, інший зажадає надати сертифікати якості, третьому потрібні аргументи щодо того, навіщо даний товар потрібен саме йому. Жодна з цих ситуацій (і багатьох інших) не повинна завести продавця в глухий кут і змусити його розгубитися.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Продажі, кол центр, робота з клієнтами