Підприємців пропонується звільнити у разі відсутності доходу від обов’язку сплачувати ЄСВ

Підприємців пропонується звільнити у разі відсутності доходу від обов’язку сплачувати ЄСВ

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси фізичних осіб – підприємців)» (реєстр. № 10012).

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроект розроблено з метою відновлення прав та законних економічних та соціальних інтересів фізичних осіб – підприємців шляхом удосконалення норм Закону про ЄСВ і КЗпП.

Зокрема, у зазначеному законопроекті пропонується:

  •  виключити з платників ЄСВ підприємців, які мають основне місце роботи, де отримують заробітну плату, що дорівнює або перевищує розмір мінімальної заробітної плати;
  •  скасувати зобов’язання сплати мінімального розміру ЄСВ у разі відсутності діяльності, тобто за місяць, у якому не було отримано доходу/прибутку, внесок сплачується лише на добровільних засадах;
  •  корекція ставки ЄСВ для фізичних осіб – підприємців, зокрема, що перебувають на спрощений системі оподаткування, на відсоток, який відраховується до інших фондів, крім ПФУ — на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Тобто ставка ЄСВ для зазначеної категорії платників замість 22% буде дорівнювати 18,84%.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Джерело : Газета "Консультант Кадровика"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI