Різниця між директором «звичайним» і «генеральним»

Різниця між директором «звичайним» і «генеральним»

Міністерство соціальної політики України виклало свою думку щодо вживання назв посад «Генеральний директор» та «Директор» у листі від 6 лютого 2019 р. 19/0/193-19.

Так, відмінність між «Директором» і «Генеральним директором» полягає в тому, що перший керує однією організаційною одиницею (підприємством, організацією, комплексом тощо), а другий — кількома організаційними одиницями, що складають відповідну об’єднану структуру (асоціацію, концерн, об’єднання тощо).
Також, якщо згідно з установчими документами та організаційною структурою підприємства певними напрямами (видами) діяльності керують директори із відповідних питань («Директор з економіки», «Директор фінансовий», «Директор технічний» і т. ін.), а не заступники директора з аналогічних питань, то «загальним» керівником теж може бути «Генеральний директор».
Крім того, в разі створення (згідно зі статутом товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю) колегіального виконавчого органу — «дирекція», що очолюється генеральним директором, у штатному розписі цього товариства можуть застосовуватися назви посад «Генеральний директор дирекції товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» або «Генеральний директор товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» та «Заступник генерального директора дирекції товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» або «Заступник генерального директора товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».
Джерело : Газета "Консультант Кадровика"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI