Чому роботу фахівців з маркетингу не варто плутати з гарантією продажів

Чому роботу фахівців з маркетингу не варто плутати з гарантією продажів

І продаж, і маркетинг націлені на збільшення кількості клієнтів і подальший розвиток відносин з ними. Продажі і маркетинг відносяться до першого ешелону завдань. Але на практиці вони кардинально різні.

Характер хороших маркетологів і хороших "продажників" сильно відрізняється. Успішні маркетологи терплячі, креативні, незалежні, вміють розплутувати складні ситуації, цікаві за своєю природою і в основному керуються даними. Успішні «менеджери з продажу» нетерплячі, тягнуться до влади, залежні від ієрархії і структури, діють інтуїтивно, жадають уваги і успіху.

Продажі існують зараз. Продажі - це закриття угоди сьогодні, не завтра. Маркетинг завжди пов'язаний з історією і формується з планом на майбутнє. Маркетинг - це імпульс і траєкторія руху. Продажі існують в області, в якій тільки один параметр має значення: отримання кошторису. Маркетинг існує всередині організації, і практично не розділимо з із зустрічами, офісної політикою, гнучкими повноваженнями і підзвітності.

Гарна робота з продажами - це 95% на виконання і всього лише 5% на вивчення і адаптацію. Формули продажів, як правило, чітко визначені і змінюються повільно. Процентне співвідношення хорошого маркетингу - ближче до 50/50. Успішні маркетологи завжди намагаються щось нове: покращують поточну роботу, експериментують з новими ідеями і постійно прислухаються до ринку (а особливо до клієнтів). Маркетологи ніколи не бувають задоволені своїм сайтом зокрема і всіма маркетинговими матеріалами в цілому - вони завжди працюють над впровадженням чогось нового і покращеного. А ось фахівці зі сфери продажів часто використовують одну і ту ж презентацію або контент 5-річної давності, які добре себе зарекомендували.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Маркетинг, реклама, PR Переговори, риторика, ораторське мистецтво Продажі, кол центр, робота з клієнтами