Фітнес-дієтолог. Шо важливо знати?

Фітнес-дієтолог. Шо важливо знати?

Фітнес-дієтолог, фахівець з харчування, нутриціолог. Спеціаліст без медичної освіти. Отримати професію можна в вузах, Школах фітнесу, велнес та спорту або закінчивши курси по раціональному харчуванню.

Фітнес-Дієтолог. В чому різниця?

Фітнес-дієтологи - не лікарі.

У сучасній дієтології можна виділити кілька напрямків і спеціальностей:

  • Лікар-дієтолог;
  • Консультант по харчуванню,дистриб'ютор БАДів, консультант ЗСЖ;
  • Фітнес-дієтолог.

Лікар-дієтолог.

Для отримання професії лікаря-дієтолога потрібно від 8 до 10 років: треба здобути вищу освіту в медичному вузі, закінчити ординатуру і тільки після цього вивчити диетологию. Кожні 5 років фахівці зобов'язані проходити курси перепідготовки та підвищення кваліфікації.
Кваліфікований фахівець може працювати в приватних і державних медичних клініках, санаторіях-профілакторіях, спортивних центрах і ін. Лікар виявляє причини захворювання і лікує пацієнтів шляхом організації правильного раціону.

Консультант по харчуванню, дистриб'ютор БАДів, консультант ЗСЖ.

Ці люди працюють в мережевих компаніях - поширюють продукти, які лише побічно впливають на гармонізацію ваги.

Фітнес-дієтолог,

фахівець з харчування, нутриціолог. Спеціаліст без медичної освіти. Отримати професію можна в вузах, школах фітнесу, велнес та спорту або закінчивши курси по раціональному харчуванню. Бажано отримати базову освіту в області фітнесу та спорту.

Кар'єру можна будувати за трьома напрямками:

  • приватна консультування (власна практика, салони краси, фітнес-клуби та ін.);
  • ведення групових проектів ;
  • педагогіка - навчання інших фахівців.

Займати посади в лікувальних установах Фітнес-дієтологу не можна.

Як зосвоюти професію - Фітнес-дієтолог?

Щоб стати професіоналом, потрібно постійно розвиватися, відстежувати тренди і досягнення сучасної дієтології. Відвідувати курси підвищення кваліфікації, семінари по раціональному харчуванню, професійні заходи - зустрічі лікарів, дієтологів, нутриціології.

Викладач нашої Smart Fitness Academy, ОЛЕНА РИЖКОВА маєте вищу профільну освіту магістерського ступень з дієтології і нутриціології.Є чинним членом асоціації превентивної та антиейджингової медицини.Член ВГО «Асоціація превентивної та антиейджингової медицини» при WOSAAM (Американська академія антиейджинг, Міжнародне товариства вивчення гормонів).Стаж роботи у фітнес індустрії та дієтологі 12 років. Її знання і досвід дає можливість ділитися зі слухачами наших практичних семінарів глибокими академічними знаннями в доступній та зрозумілій формі з практикою.

Фітнес-дієтолог повинен:

  • знати про фактори, що впливають на набір ваги,
  • знати про вплив харчування на гормональний фон,
  • знати про обмін речовин в організмі,
  • вміти складати раціон для тих, що худнуть і тих, хто хоче набрати м'язову масу, оздоровити організм, підтягнути фігуру,
  • розбиратися в психології,
  • розбиратися в патологіях харчової поведінки,
  • підбирати харчування і фізичну активність клієнтів (враховувати, які вправи протипоказані за станом здоров'я - наприклад, можна займатися ходьбою, але не можна бігом) і ін.

Не існує єдиного варіанта харчування і методу, який підходить всім клієнтам: потрібно враховувати індивідуальні особливості організму, харчові звички, іноді і релігійні нюанси.
Наприклад, під час посту м'язова тканина руйнується швидше жирової. Як тільки піст закінчується, вага повертається.

Треба пам'ятати,якщо фітнес-дієтолог один раз проконсультує клієнта або просто складе раціон, ймовірність позитивного результату буде мінімальною. Потрібно вести клієнта до результату (складання програми харчування, плану спортивного навантаження, догляду за тілом), контролювати процес, підтримувати морально.
Вага завжди знижується за рахунок зменшення трьох складових: м'язової маси, жирової тканини і рідини в організмі. Правильний шлях один - зменшення жирової тканини при збереженні м'язової. Голодні дієти шкідливі. При голодуваннях в першу чергу руйнується м'язова тканина і йде рідина, а жир залишається.

Саме тому, в Smart Fitness Academy, ми розробили семінар-практикум - "Дієтологія для фітнес тренера". Він дасть Вам можливість ознайомитися з принципами розрахунку калорійності їжі і правилами підбору схеми харчування відповідно до індивідуальних особливостей і запитів клієнта без шкідливих наслідків для здоров`я.

Ми з задоволенням поділимося знаннями з теорії та практики на семінарах з дієтології та іньшому навчанні (Smart Fitness Academy), забеспечим якісне консультування, суправодження і будемо сприяти успішному зростанню Ваших фітнес клубів.

✅ Впевненно крокуй до успішної кар'єри з лідером!
Детальніше на сайті http://academy.smartfitness.com.ua/
☎ У Києві: [відкрити контакти]+38(067)-249-30-60[відкрити контакти]+38(093)-115-70-21;
☎ У Львові: [відкрити контакти]+38(063)-740-12-44;
☎ В Маріуполі: [відкрити контакти]+38(067)-116-14-89;
☎ В Одесі:[відкрити контакти]+38 (063) 158 48 15.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Спорт, здоров'я Тренінги для тренерів