Как открыть клинику, строительство и проектирование медцентра. Бизнес-план медицинского центра

Как открыть клинику, строительство и проектирование медцентра. Бизнес-план медицинского центра

Строительство, проектирование, открытие клиник и медицинских центров. Лцензия на медицинскую практику за 15 дней. Автоматизация медицинского центра и медкабинета, ПО от украинских разработчиков.

"МедФармЕксперт" займається відкриттям медичних центрів, медкабінетів, аптек "під ключ" по Україні

10 років досвіду                   50+ проектів             3 000+ отриманих ліцензій

  Наші експерти допоможуть визначитися з вибором спеціалізації приватної клініки, її місце розташування, проведуть аналіз ринку, підкажуть, де і яке обладнання і техніку необхідно закупити, а наші юристи оформлять всі документи для отримання ліцензії з першого разу. Якщо ж ви не хочете вникати в усі тонкощі попередніх етапів, ви можете замовити послугу «відкриття приватної клініки під ключ».

                                   Види послуг

  • будівництво клінік і медкабінетів
  • проектування
  • відкриття медцентрів "під ключ"
  • продаж будь-якого медичного обладнання
  • медична франшиза
  • ліцензія на медичну практику
  • комп'ютерні програми для медичних установ

                            Витрати на відкриття медичного центру

Стартові витрати для відкриття вузькопрофільної приватної клініки включають в себе

Витрати безпосередньо залежать від місця розташування приміщення клініки, розмірів, якості / ціни використовуваного обладнання / матеріалів і профілю клініки!

  • Ліцензія на медпрактику
  • Медичне обладнання
  • Медичні меблі
  • Офісні меблі
  • Інструменти, витратні матеріали
  • Кондиціонери
  • Комп'ютерне і касове обладнання
  • Програмне забезпечення для клініки
  • Зовнішня і внутрішня реклама
  • Ефективна рекламні компанія на відкриття
  • відеоспостереження
  •  Інше (інвентар, побутові прилади, халати та ін.)
  • Оренда приміщення до відкриття (якщо приміщення орендоване)
  • Ремонт приміщення

Більш детальну інформацію щодо витрат і роботи медичного центру, бізнес-план медичного центру можна отримати за тел.
[відкрити контакти]099-733-57-03
[відкрити контакти]096-944-33-86

                 Етапи відкриття приватної клініки,
                            медичного кабінету

  • Вибір профільності закладу, бізнес-план приватної клініки бажано
  • вибір приміщення
  • Розбивка приміщення по кабінетах згідно з ліцензійними умовами
  • Проектування кабінетів (вентиляція, освітлення, електрика та ін.)
  • Ремонт, дизайн приміщення всередині і зовні
  • Меблі, дизайн меблів, визначення оптимальної конфігурації
  • Медичне обладнання для клініки
  • Підбір персоналу
  • Ліцензування медпрактики, висновок СЕС
  • Програмне забезпечення
  • Рекламна компанія на відкриття клініки

                                       Кожен етап докладніше

Вибір профільності клініки, складання бізнес-плану медичного центру. Важливу роль відіграє вивчення ринку медичних послуг в населеному пункті, визначення платоспроможності населення. На основі статистичних та даних досліджень слід визначити спеціалізацію центру. Традиційно більш популярні такі напрямки, як стоматологія, урологія, гінекологія, косметологія і офтальмологія. Все більшу популярність завойовують приватні клініки, які спеціалізуються на проведенні складних лабораторних досліджень. При більшому попиті і платоспроможності населення можна задуматися про відкриття багатопрофільного медцентру із залученням великої кількості лікарів-фахівців і надання повного комплексу лікувальної допомоги.
Вибір приміщення, дизайн. Розташування клініки поряд з жвавими вулицями, біля станції метро залучать багатьох клієнтів. Чи буде зручно дістатися до медцентру на громадському транспорті? На власному автомобілі? Чи є місця для безкоштовного паркування? Розташування біля старих спальних районів приверне більше літніх людей, біля новобудов - людей середнього віку з маленькими дітьми. При цьому слід враховувати будівельні норми, а також вимоги вентиляції, кварцування і висвітлення різних кабінетів. [3] Площа залежить від числа послуг. Для кабінету стоматології буде досить і 25 м2, а багатопрофільні клініки можуть розташовуватися і в будівлях на 2000-3000 м2.
   При розробці дизайну приміщення слід враховувати емоційний стан людей, які зіткнулися з проблемами зі здоров'ям. Потрібно відмовитися від стандартної біло-блакитний розмальовки, яка нагадує про районній поліклініці і рівень сервісу там. Краще використовувати спокійні поєднання пастельних і теплих тонів, які діють заспокійливо. Приймальна та коридори повинні бути світлими.
Підбір приміщення, розбивка по кабінетах, проектування. До приміщення під клініку або медіціцінскій кабінет пред'являється безліч вимог, починаючи від мінімальної квадратури під кожен кабінет, закінчуючи освітлення, вентиляцією. Наприклад кабінет сімейного лікаря від 18 кв. в, кабінет педіатра від 15 кв. м. Потрібно врахувати всі тонкощі, інакше ліцензії вам не бачити.
     Проектування архітектором особливо актуально для стоматологічного кабінету. дерматотолога, МРТ, КТ, рентген-кабінетів!
Вибираючи меблі для медцентру потрібно врахувати, що вам знадобиться два види меблів: безпосередньо медична і звичайна офісна. До першого виду належать лабораторні шафи, кушетки, ліжка, столи-тумби і т.д. Вони повинні бути виготовлені з довговічних матеріалів, які легко чистити (наприклад, нержавіюча сталь). Також в медцентр необхідно закупити офісні меблі. При цьому дизайн і колір меблів повинен поєднуватися із загальним оформленням простору, створюючи єдину гаму.
Придбання медичного обладнання для клініки. Найбільша витратна стаття витрат при відкритті медцентру - це закупівля техніки. Якісна апаратура випускається іноземними виробниками, що робить свій відбиток на ціні. При оснащенні кабінетів лікарів слід скористатися табелем техніки і виробів медичного призначення, затвердженого МОЗ. [4]
Наймання персоналу. В першу чергу потрібно відібрати штат медичних працівників: лікарів і медсестер, з відповідним професійним рівнем. Кваліфікація повинна бути підтверджена дипломами, сертифікатами та іншими документами. Ці дані знадобляться при підготовці документів для отримання ліцензії. А після відкриття медцентру саме рівень кваліфікації лікарів визначить, чи будуть клієнти відвідувати приватну клініку. Часто пацієнти йдуть не в певну клініку, а до відомого лікаря, і рівень їх задоволення послугою визначається не посмішкою адміністратора, а тим, зважилася проблема зі здоров'ям.
Отримання ліцензії на медичну діяльність. Акт СЕС. У згоді з ЗУ «Про Ліцензування видів господарської діяльності» [5], медична практика є специфічним видом діяльності, яка підлягає обов'язковому ліцензуванню. Щоб отримати такий дозвіл потрібно підготувати пакет документів: 1) заява встановленого зразка і 2) відомості про матеріально-технічна бази та наявності персоналу. Вимоги до обладнання та кваліфікації персоналу викладені у відповідних наказах МОЗ України. Цей етап найбільш складний, затяжний, витратний за часом і ресурсами. Тому багато, користуються послугою «відкриття медичного центру під ключ».
Для еффектівнойработи клініки необхідно придбати програмне забезпечення для клініки - програму для роботи з документами, управління кадрами, електронного документообігу. Ефективна робота і якісне обслуговування пацієнтів вимагає автоматизації бізнес-процесів і покупки спеціалізованого вузькопрофільного програмного забезпечення. У такій програмі повинна зберігатися база даних ваших пацієнтів, відомості про їх здоров'я, проведених обстеженнях і призначене лікування.
Перед відкриттям приватної клініки в Україні необхідно провести ретельно продуману рекламну кампанію, яка сповістить вашу цільову аудиторію про переваги медичного центру. При цьому можна використовувати як стандартні методи реклами - зовнішні банери, роздача листівок, реклама на транспорті, в спеціалізованих друкованих виданнях, так і більш сучасні. До них відноситься медійна, контекстна і пошукова реклама в інтернеті. Однак для цього необхідно створити корпоративний іміджевий сайт. Також на початковому етапі необхідно використовувати систему знижок і тимчасових акцій.
   Для успішної реалізації бізнес-плану з відкриття медичного центру необхідно ретельно продумати кожен крок. Однак детальне планування дозволить отримувати стабільний прибуток, оскільки медичні послуги завжди користуються попитом, а ринок приватної медицини не перенасичений якісним пропозицією.

                                Будівництво та проектування клінік

Досвід показує, що для відкриття багатопрофільної функціональної клініки з безліччю кабінетів і процедурних, краще побудувати клініку з нуля, так як складно знайти велике приміщення, відповідне ліцензійним умовам. До кожного кабінету в медцентрі пред'являються свої вимоги.
  У нашій команді є кваліфіковані фахівці, які складуть архітектурний проект, врахують всі ліцензійні умови, наймуть будівельників і проконтролюють будівництво медцентру на всіх етапах. Телефонуйте, всі консультації безкоштовно!
   Фахівці нашої компанії складуть детальний бізнес-план клініки, медцентру, допоможуть підібрати приміщення, зроблять проект. Також ми допоможемо швидко і з першого разу отримати ліцензію на медичну діяльність. Клініка "під ключ", телефонуйте!

Франшиза медичного центру - МедЕксперт - перша франшиза на медичний центр в Україні!

Источник материала: Как открыть клинику, строительство и проектирование медцентра. Бизнес-план медицинского центра

http://all-biz.net


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Медицина, фармацевтика Спорт, здоров'я