Новий український правопис можуть скасувати

Новий український правопис можуть скасувати

У провадженні Окружного адміністративного суду м. Києва перебуває справа щодо оскарження нової редакції українського правопису за позовом мами семикласниці до КМУ.

На думку позивачки, КМУ, ухвалюючи зміни до правопису, діяв поза межами своїх повноважень і не врахував реального стану розвитку української мови, що ускладнить її вивчення та грамотне використання. У цій справі судом вже було проведено два підготовчих засідання.

Також суд відкрив провадження у справі № 640/17064/19 за позовом Громадської організації «Правова держава» до КМУ щодо визнання незаконною та скасування постанови КМУ «Питання українського правопису» від 22.05.2019 р. № 437 (далі— Постанова № 437). За інформацією пресслужби Окружного адміністративного суду м. Києва, 31.10.2019 р. відбулось підготовче засідання суду щодо визнання протиправною та нечинною Постанови № 437. Суд постановив ухвалу про об’єднання в одне провадження справ № 640/9824/19 та № 640/17064/19, оскільки в обох справах відповідачем є КМУ і позовні вимоги по своїй суті є однорідними.

Нагадаємо, що ще наприкінці травня Міністерство освіти і науки України на своєму сайті надало Роз’яснення щодо використання нової редакції «Українського правопису», остаточний текст якої було опубліковано на офіційних сайтах МОН та Національної академії наук України 03.06.2019 р. Саме з цієї дати рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема в офіційно-діловому стилі мовлення.

Джерело : Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI