«Лікарняні» просять виплачувати раніше

«Лікарняні» просять виплачувати раніше

Фонд соціального страхування України на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук звертається до страхувальників (роботодавців)

з проханням здійснювати перерахування матеріального забезпечення своїм працівникам у максимально короткі строки після отримання коштів від Фонду.

На виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності та по вагітності та пологах Фонд спрямовує всі наявні ресурси. Зауважимо, що з початку грудня на згадані виплати ним було перераховано 782,2 млн гривень.

Нагадуємо, що Фонд виплачує матеріальне забезпечення на окремий поточний рахунок роботодавця, відкритий у банку для зарахування страхових коштів. Звертаємо увагу, що відповідно до нормативно-правових актів допомога від Фонду виплачується працівнику роботодавцем у найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати. При цьому законодавство не забороняє роботодавцю здійснювати таку виплату відразу після отримання коштів від Фонду. Тому, враховуючи ситуацію, страхувальників просять максимально скоротити строки виплат.

Джерело : Журнал "Кадровик України"


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI