CIMA-100: Майбутнє фінансів

CIMA-100: Майбутнє фінансів

Ендрю Хардінг, FCMA, CGMA - керівник відділу бухгалтерського обліку при Асоціації міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів (AICPA/СІМА) описує шлях до надійного бухгалтерського обліку в майбутньому.

В кінці 2019 року ми озиралися назад, у 1919 рік, щоб побачити: за останні 100 років CIMA зіграла величезну роль в історії управлінського обліку і з інтересом очікує підготовки наших членів в майбутньому.

Технологія є ключовим рушієм у майбутньому. Навички, необхідні сьогодні бізнесу, розвиваються прискореними темпами - нам потрібно знати більше про автоматизацію, блокчейн, кібербезпеку та багато іншого. Це на додаток до традиційних «основних» навичок управлінського обліку.

Технологія робить нас більш зв'язаними, а також дозволяє нам робити більш складні речі. У цю зміну важливо, щоб підприємства мали якісні можливості стратегічного мислення та прийняття рішень, якщо вони повинні бути одними з найбільш успішних стійких організацій майбутнього.

Традиційно бізнес зосереджується на питаннях, близьких до певності - те, що Матриця Стейсі, розроблена професором Ральфом Стейсі, характеризує як раціональну зону. Сьогодні все частіше рішення в цій галузі делегуються автоматизації, а люди - доповнені технологією - працюють у складній зоні, де питання далекі від згоди та визначеності. Робота зі складністю вимагає розширення можливостей вирішення проблем та стратегічного мислення.

Щоб більше зосередитись на стратегічних завданнях, нам потрібно змінити наш підхід. Творчість - з'єднання та узагальнення, здавалося б, неоднакових полів для творчого результату - набуває все більшого значення.

Підприємства також хочуть бачити свою рентабельність інвестицій на навчання. Ось чому наші переглянуті рамки компетенції CGMA та Програма професійної кваліфікації CIMA 2019 року були розроблені з широких розмов з роботодавцями в рамках нашого дослідження «Майбутнє фінансів». Це було описано як "зміну гри", і я вважаю, що це саме так.

Протягом десятиліть професійна кваліфікація бухгалтерії ознаменувала вступ до нашого професійного життя. У сукупності з CPD або CPE, цього було достатньо для підтримки кар'єри протягом усього життя. Однак, переходячи до наступного десятиліття і далі, нам потрібно буде кинути виклик, переосмислити, а потім розробити цю модель.

Професійна кваліфікація IFAC описується як "початковий" професійний розвиток, який є основою для "продовження" професійного розвитку в міру просування в кар'єрі.   Формування обох цих елементів є важливою частиною нашої роботи в Асоціації.

Сьогодні ми базуємось на наших дослідженнях майбутнього фінансів, щоб гарантувати, що ми врахуємо майбутнє управління бухгалтерським рахунком для наступного покоління членів та підприємств. Ми розвиваємо власне мислення в таких сферах, як стійкість, нові моделі ділового партнерства, нематеріальні та нефінансова звітність. Майбутнє фінансів - це також плацдарм для досліджень із зовнішніми партнерами. Разом з Маастрихтським університетом у Нідерландах, бізнес-школою Essec у Франції та австралійським університетом Монаш, який працює з німецьким ВСУ - школою менеджменту Отто Бейсхайм, ми досліджуємо аспекти впровадження цифрових стратегій, роль бухгалтерів управління в цифровій трансформації та прогнозовану аналітику.

Ця робота важлива для майбутнього професії. Це в кінцевому підсумку допоможе забезпечити майбутні бухгалтери управління готовими до тривалої та успішної кар'єри. Щоб зробити це майбутнє, нам потрібно впливати та створювати вплив. Нам потрібно вчитися, вивчати та переучувати. І ми повинні бути казкарями, а не воротарями.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа