Як оцінити зарплату, яку ви заслуговуєте

Як оцінити зарплату, яку ви заслуговуєте

Важлива причина, чому люди вирішують змінити роботу - це те, що вони хочуть більше грошей. Зарплати зазвичай є ключовим фактором нашого прийняття рішень, що стосується переходу на іншу роботу.

Люди також змінюють роботу, оскільки хочуть підвищеної відповідальності, більшої гнучкості, більшого почуття мети або більш придатної організаційної культури. 

Однак найчастіше працівники вважають, що їм у поточній ролі не платять справедливо. Це може бути пов’язано з навичками, досвідом та кваліфікацією, яку має людина, і тому бажає більш високої зарплати, на яку вона заслуговує.

Під час розмови з рекрутером або менеджером з найму на початкових етапах пошуку роботи вам не планують занадто сильно завищувати зарплату. Тому вам не слід додавати додатковий дохід до зарплати, оскільки запитувана вами цифра потенційно може вивести вас з ринку, змусити менеджера з найму вважати, що ви перекваліфіковані.

Отже, яка альтернатива? Замість того, щоб думати "Яка моя теперішня зарплата" із завищеною цифрою, слід зосередитись на тому, яка ваша "бажана" зарплата ". Ми розповімо, як можна визначити, якою має бути ця цифра.

Як розібратися, якою буде бажана зарплата?

По-перше, бажана зарплата - це те, що хтось із вашим поєднанням навичок, досвіду та кваліфікації може сподіватися заробити. Тому під час розмови з менеджером з найму важливо, щоб бажана зарплата була реалістичним відображенням ринкового курсу для тих посад які вас цікавлять.

Щоб визначитись, вам потрібно буде дослідити:

  •  Подивіться наш посібник із зарплати: Вашою першою думкою має бути пошук актуального довідника з зарплати. Тут у Hays ми публікуємо щорічний  посібник із зарплати. Цей посібник пропонує щорічні оновлення, щоб дати вам уявлення про типові зарплати для конкретних ролей, а також про місцезнаходження та галузь.
  • Поговоріть з людьми у вашій мережі: Ви вже знаєте когось із подібної ролі, кого б ви могли запитати про сучасні тенденції щодо компенсацій? Розмовляючи з людьми у вашому потенційному новому секторі чи галузі, ви можете виявити, що багато порад та досвіду дасть лише один телефонний дзвінок.
  • Порадьтеся з консультантом з підбору персоналу: Оскільки щоденні консультанти спілкуються з роботодавцями та кандидатами, вони зможуть надати вам детальну та точну інформацію про те, на що ви можете сподіватися, виходячи з ваших навичок, досвіду та відповідної кваліфікації.
  • Подивіться на дошки по роботі щодо розуміння зарплати: Ви також можете порівняти подібні ролі та зарплати, переглянувши рекламу на дошках.

Ваша зарплата - лише один аспект багатьох інших факторів

Переглядаючи нову пропозицію роботи або визначаючи бажану зарплату, слід врахувати ще кілька важливих факторів. Наприклад, виплати працівникам, пенсійні внески, субсидіювані варіанти подорожей та інші нефінансові стимули - це все важливі аспекти загальної картини. Залежно від ваших обставин, може бути навіть розумнішим відмовитися від частини заробітної плати за кращий пакет пільг.

Звичайно, гроші важливі, але субсидовані продукти харчування та напої та оздоровчі програми можуть значно доповнити загальну вартість вашого пакету.

Отже, розглядаючи пропозицію та порівнюючи її з бажаною зарплатою, оцініть вартість запропонованих виплат та додайте їх до базової зарплати. Пам'ятайте, що деякі пільги, які вам надаються, можуть бути не очевидні, коли ви переглядаєте заявку на роботу. Тож попросіть свого консультанта з підбору персоналу уточнити переваги, які пропонує потенційний роботодавець.

Прожитковий мінімум - в інтересах кожного

Це те, до чого ми всі прагнемо в рамках своєї кар’єри. Однак, коли нам не здається, що ми реалізуємо свій повний потенціал, ми вирішуємо шукати нові можливості. Особливо, якщо ми відчуваємо, що ми розвинули навички, знання та досвід, щоб взяти на себе більш складну роль.

Однак, можливо, вам не доведеться просто змінити роботу, щоб отримати бажану зарплату. Якщо вам подобається поточна робота, домовтеся про зустріч з вашим менеджером, щоб обговорити потенційне підвищення заробітної плати. Якщо вам незручно говорити з вашим менеджером з цього приводу, погляньте на поради, які ми надали,  як домовитись про підвищення зарплати .

Нарешті, будьте реалістичними у своєму підході. Ефективно використовуючи доступну для вас інформацію, ви зможете залишатися розумними у своєму очікуванні, а також знижуєте ймовірність завищення зарплати, яку реально можете досягти.

Якщо ви хочете отримати додаткову інформацію про останні тенденції набору персоналу, замовте копію Тенденцій заробітної плати та рекрутингу Hays UK  тут .


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, керування, KPI Саморозвиток