Проект закону №1210: змінено застосування штрафних (фінансових) санкції (штрафів) до платників податків

Проект закону №1210: змінено застосування штрафних (фінансових) санкції (штрафів) до платників податків

змінено застосування штрафних (фінансових) санкції (штрафів) до платників податків:перебіг строку давності

Верховною Радою України 16.01.2020 року у другому читанні прийнято проект закону №1210, яким змінено застосування штрафних (фінансових) санкції (штрафів) до платників податків:

Граничні строки застосування штрафних (фінансових) санкції (штрафів) до платників податків відповідають строкам давності для нарахування податкових зобов'язань, визначеним статтею 102 цього Кодекс.
Перебіг строку давності для застосування штрафних (фінансових) санкції (штрафів) зупиняється, якщо особа безпідставно не допускає представників контролюючого органу до проведення податкової перевірки або не подає податкову декларацію, що перешкоджає визначенню контролюючими органами суми грошового зобов’язання, а також у випадку зупинення податкової перевірки з підстав, встановлених цим Кодексом.
В цих випадках перебіг строку давності зупиняється з дня складення у порядку, визначеному цим Кодексом, акта про недопуск до перевірки, або акта камеральної перевірки, що фіксує неподання декларації платником податків або наказу про зупинення податкової перевірки.
У разі вчинення платником податків двох або більше порушень іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, штрафні (фінансові) санкції (штрафи) застосовуються за кожне вчинене разове та триваюче порушення окремо.
 Перебіг строку давності відновлюється при усуненні платником податків перешкод для здійснення контролюючим органом податкового контролю, визначення суми грошового зобов’язання платника (допуск до проведення перевірки, подання податкової декларації) або поновлення податкової перевірки.
 У разі наявності хоча б однієї обставини, що пом'якшує відповідальність, розмір штрафу становить 50 відсотків від розміру, встановленого відповідною статтею цього Кодексу.
 У разі вчинення однією особою двох і більше податкових правопорушень, штрафи стягуються за кожне вчинене порушення окремо.

Аутсорсінг. Аутстафінг в Україні. Управління кадрами в Співдружності ФОПів і юросіб. Всі варіанти оформлення, всі штрафи і нюанси накладення для сторін: від перевірок до конфліктів з працівниками. Семінар Семінар юристу, керівнику

Штрафи, перевірки,  облік для Інтернет-магазинів. Семінар Семінар бухгалтеру, керівнику

Дисконтування на 31.12.2019. Семінар Семінар бухгалтеру

Зміни до податкового кодекса України Семінар бухгалтеру, керівнику

Штрафи, перевірки, правила роботи ресторану, бару ..... всіх операторів харчових продуктів. Семінар Семінар бухгалтеру, керівнику, юристу.

Єдиний податок - зміни 2020. Як працювати підприємцю? Семінар. Семінар підприємцю, бухгалтеру, керівнику

 Трансфертне ціноутворення. Семінар Семінар бухгалтеру, керівнику

Облік і податки в туризмі. Семінар Семінар бухгалтеру, керівнику

Готівка 2020. Семінар Семінар бухгалтеру, керівнику

Транспотна експедиція і вантажоперевезення: від перевірки податкової до зникнення (псування вантажів) і суперечок з контрагентами.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа