Темна павутина та фінанси: реальна загроза

Темна павутина та фінанси: реальна загроза

Темна павутина - це вогнище шахрайства, злочинної діяльності та крадіжок даних. Що можуть зробити фінансові департаменти?

Темна павутина є домом для шахрайства та злочинних спільнот. Це новий епіцентр організаційного ризику та кошмар для фінансових департаментів у всьому світі.

Щоб зрозуміти, як фінанси можуть врятувати себе від небезпеки темної павутини, спершу потрібно зрозуміти, що це таке і як це працює.

Ми розмовляли з Емілі Уілсон, віце-президентом із досліджень лабораторій Тербіум, щоб дізнатися більше про темну павутину. Вона сказала: "На фундаментальному рівні темна павутина - це ще одна частина Інтернету. Але технологія, яка підтримує темну павутину, дозволяє підвищити анонімність, заплутаність користувачів та все те, що дуже добре для конфіденційності та безпеки, а також означає, що вони дуже хороші для злочинців».

Пошукові системи не можуть бачити або індексувати темну павутину, для цього потрібен доступ до браузера для анонімізації під назвою Tor. Лондонське дослідження King's College London класифікувало вміст понад 2500 живих темних веб-сайтів протягом п'яти тижнів і виявило, що 57% приймають незаконні матеріали .

"Кількість темних списків веб-сайтів, які можуть завдати шкоди підприємству, зросла на 20% з 2016 року. З усіх списків (крім тих, що продають наркотики) 60% можуть потенційно нашкодити підприємствам".

Guccione пише: "Ви можете придбати номери кредитних карт, всілякі наркотики, зброю, підроблені гроші, викрадені облікові дані для підписки, зламані акаунти Netflix та програмне забезпечення, яке допомагає вам пробитися на комп'ютери інших людей".

Ось кілька прикладів:

  • Вхідні дані на рахунок 500 000 доларів США: 500 у темній мережі
  • $ 3000 підроблених купюр у $ 20: 600 у темній мережі
  • Сім попередньо оплачених дебетових карт в розмірі 2500 доларів США: 500 темних доларів у темній мережі [включена експресна доставка]
  • Пожиттєвий рахунок преміум-рахунку Netflix: 6 доларів у темній мережі

Як темна павутина посилює ризик шахрайства для фінансових відомств

Вілсон каже, що два типи даних можуть відображатися в темній мережі. Перша - це фінансові дані - викрадені платіжні картки, кредитні та дебетові картки, включаючи особисті та корпоративні картки. Другий тип - це фактичний банківський рахунок, який корисний для відмивання грошей. Вона продовжує: "Якщо ви шукаєте покрокове керівництво про те, як відкрити підроблений бізнес-рахунок і потім скоїти податкові шахрайства, темна павутина може вам у цьому допомогти".

Як фінанси захищають себе?

Вілсон додає, що ключовими для захисту фінансів вашого підприємства є:

  1. Зрозуміти темну павутину: "Розуміння того, як працює темна павутина, насправді позбавляє однієї з найбільших речей, яку за них роблять злочинці, - це плутанина, яка є відразою до того, щоб шукати щось нове та інше в обличчя".
  2. Вміти відслідковувати дані та розуміти, що це означає в контексті: від "Чи була викрита моя інформація?"  до  "Яка інформація була викрита, і де її було викрито? Що для мене означає, якщо ця інформація була викрита? Яка комбінація змінних ставить вас до більшого ризику компромісу електронної пошти? "

Ця публікація адаптована із статті / подкасту в журналі FM . Щоб дізнатися більше про темну мережу, що це таке і що ви можете зробити, щоб захистити вашу організацію від порушення даних, прослухайте частину першу та другу частину нашого веб-подкасту FM .


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа