Майбутнє корпоративного навчання – результати опитування

Майбутнє корпоративного навчання – результати опитування

Компанія Development Training & Consulting проводить опитування спеціалістів з відділів HR, навчання, а також тренерів щодо перспектив корпоративного навчання.

Український бізнес зараз працює в умовах невизначенності у зв’язку з поширенням COVID-19 і корпоративне навчання не є виключенням. Компанія Development Training & Consulting вірить у те, що разом ми зможемо подолати ці непрості часи у бізнесі і корпоративному навчанні. Тому ми проводимо опитування спеціалістів з відділів HR, навчання, а також тренерів щодо перспектив корпоративного навчання, щоб краще зрозуміти потреби, а також можливості навчання онлайн за допомогою сучасних освітніх платформ на кшталт Zoom. Ви можете взяти участь в опитуванні,а також ознайомитися з узагальненими результатами, які постійно оновлюються.

У нашому опитуванні більшість (60%) складають спеціалісти з відділів персоналу (HR і навчання) та бізнес тренери (20%), які працюють в Києві (72%), а також інших регіонах України (24%). За демографічним складом у вибірці 72% жінок, а основна вікова група (52%) це спеціалісти віком 35- 44 років, але представлені також молодші і більш досвідчені спеціалісти. Хоча більшість респондентів (64%) оптимістично очікують завершення карантину до травня 2020 року, майже всі (88%) відзначають, що карантин матиме дуже негативний вплив на бізнес.

Тому не дивно, що більшість наших респондентів (88%) погоджується з твердженням, що HR відділ має постійно бути в контакті зі співробітниками, щоб підтримати їх у важкі часи. Всього 8% вважають, що корпоративне навчання взагалі не на часі через невизначеність і жоден (!) респондент не вважає, що після карантину буде легко знайти персонал, тому взагалі не варто витрачати ресурси на співробітників. Крім того, 76% респондентів погоджуються, що під час карантину є час пройти навчання або перепідготовку.

Нарешті, більше половини (56%) спеціалістів думають, що перехід на онлайн навчання (через Zoom тощо) буде ефективною заміною звичайним тренінгам. Традиційні тренінги, на думку 88% наших респондентів, мають більшу залученість учасників, але онлайн навчання дешевше (80% респондентів), дозволяє краще залучати учасників з різних регіонів одночасно (88%), а також зручніше для опитування і тестування в реальному часі (80%) в порівнянні з традиційними тренінгами.

Отже, наші респонденти в цілому позитивно оцінюють онлайн освіту, як можливу альтернативу традиційним тренінгам. Зі свого боку, Development Training & Consulting як Ваш надійний партнер вже пропонує якісні тренінги онлайн в HD якості за різними напрямами, тому Ви завжди можете на нас розраховувати!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бізнес освіта, MBA Менеджмент, керування, KPI