Тимчасові рекомендації щодо організації роботи закладів громадського харчування на період карантину

Тимчасові рекомендації щодо організації роботи закладів громадського харчування на період карантину

згідно постанови головного державного санітарного лікаря України №18 від 09.05.2020р

1. Перед початком зміни проводиться температурний скрінінг yciм працівникам (при понад 37,20 С - не допускаються до роботи). Дезинфекція термометрів
2. Обслуговування дозволяеться виключно на виніс за попереднім замовленням та/або на відкритих літніх майданчиках (не більше 2 клієнтів за 1 столом, не менш як 1,5 метра між столами, без урахування дітей до 14 pokiв). Вхід клієнтам в приміщення дозволяеться виключно для користування санвузлами/пеленальними кімнатами та проходами/сходами/ліфтами, що ведуть до літніх майданчиків. Цей «шлях» повинен відгороджуватися від решти приміщеннь закладу.
3. Місця для обробки рук антисептиками і поруч вказівниками.
4. Замовлення може здйснюватися телефоном, через спеціальне вікно або офіціантами (тільки на літніх майданчиках)
5. Видача клієнтам меню заборонена (забезпечити безконтактне ознайомлення). Меню має бути поруч з місцем видачі замовлення або стаціонарно на столах.
6. Видача замовлень клієнтам/офіціантам та розрахунок з клінтами здійснюється через спеціальне вікно.
7. Місце для видачі замовлень та розрахунку повинно унеможливлювати вхід в приміщення та мати стіл/полицю для безконтактної передачі замовлення/грошей. Обов’язкова можливість безготівкового розрахунку.
8. Видача замовлень на виніс здйснюється виключно в закритій тарі. Видача замовлень на літніх майданчиках може здійснюватись в багаторазовому посуді за умови його миття при високих температурах у посудомийній машині.
9. Дистанція між людьми в черзі має бути не менше 1,5 метри.
10. Працівники мають бути в масці/распіраторі, одноразових рукавичках та захисних окулярах (або екран між працівниками і клієнтами). Керіництво закладу повинно провести навчання персоналу та забезпечити наявність/утилізацію засобів індивідуального захисту.
11. Заклад повинен проінформувати клієнтів про обмеження, забезпечити постійну наявність миючих/дезинфікуючих засобів та паперових рушників (використання багаторазових рушників заборонено), проводити вологе прибирання приміщень/поверхонь кожні 2 години. Працівники з групу ризику відсторонюються тимчасово від роботи
12. Працівники мають дотримуватися гігієни, мити/дезинфікувати руки (мінімум кожні 3 години), утримуватися від контактів з людьми, що мають симптоми ГРВІ, а при захворюванні – самоізолюватися.
Постанова тут: https://moz.gov.ua/uploads/ckeditor/документи/Головний%20Санітарний%20лікар/Постанова%2018.pdf


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa Менеджмент, керування, KPI Охорона праці, санітарні норми