Як COVID-19 може принести користь вашій кар'єрі

Як COVID-19 може принести користь вашій кар'єрі

З усього, що відбувається у світі, легко прийняти негативне мислення, але завжди є можливості - зараз чудовий час зайнятися плануванням і опинитись у чудовому місці, як тільки все налагодиться, - пише М.Крейвен, засновник The CV & Interview Advisors.

Ось три речі, які можуть робити активні шукачі роботи.

Робіть планування кар’єри

З невпинним графіком життя часто не вистачає часу, щоб посидіти і обдумати, але чому б зараз не оцінити свою кар’єру та не спланувати маршрут для досягнення кар'єрних цілей.

Чудовий спосіб зробити це - зарахувати з десяти, наскільки ви виконали свою кар’єру, і записати все, що вам подобається і не подобається у вашій поточній роботі. Це дасть вам ясність того, де ви зараз знаходитесь.

Після того, як ви це зробите, починайте думати про завдання, які ви хотіли б зробити. Це може бути простим випадком прицілювання до наступного переходу на сходах або ви можете заглянути далі. Так чи інакше, деякі інтернет-дослідження, включаючи перегляд робочих місць, перелічених у Глобальному центрі кар’єри, будуть чудовим місцем для початку. Ви також можете найняти тренера з кар’єри, щоб поговорити про свої варіанти.

Після того, як ви матимете чітке уявлення про завдання, на які ви хотіли б подати заявку, ви можете провести аналіз розриву вмінь. Основою цього є створення кар’єрної автобіографії, яка відображає всі ключові події у вашій кар’єрі (проекти, успіхи, складні ситуації, з якими вам довелося мати справу тощо). Після того, як ви записали всі ці ключові події, ви можете призначити їм навички, щоб дати вам чітке уявлення про навички, які ви зараз маєте (або принаймні ті, які підкріплені реальними доказами). Потім складіть список необхідних навичок для роботи, на яку ви орієнтуєтесь. «Розрив» - це навички, які потрібно набути, перш ніж почати претендувати на роботу.

Потім ви можете розробити план отримання навичок, яких у вас немає. Наприклад, якщо вам здається, що вам потрібно більше навичок управління проектами, подумайте, як ви зможете підійти до свого начальника, щоб активніше долучитися до діяльності на основі проектів.

Приділіть час резюме

Це може бути очевидною пропозицією, але давайте вирішимо, коли хтось із нас встигає писати актуальне резюме?! І я пропоную вкласти кілька серйозних годин у створення чудового резюме.

Багато людей, які шукають роботу, недооцінюють його важливість, коли це є ключовим інструментом для продажу себе потенційному роботодавцю. Високий відсоток рішень із спискуприймається виключно за змістом вашого резюме.

Я б сказав, що на кожну людину, якій запропонували роботу, було шість кращих кандидатів, які навіть не взяли співбесіду. Чому? Тому що їх резюме не "продавало", і вони не отримали інтерв'ю. Справа не завжди в тому, хто найкращий кандидат, це в тому, хто може продати себе найбільш ефективно.

Завантажте  безкоштовний посібник з написання резюме

Покращіть свій профіль LinkedIn

LinkedIn - це ще один важливий інструмент пошуку нової роботи. Це не лише перелік робочих місць на платформі LinkedIn, а також провідні ради, такі як Global Career Hub, це один із ключових ставок, що рекрутери та компанії ловлять таланти.

У цьому випадку ваш профіль LinkedIn повинен бути також написаний як ваше резюме. Ось кілька основних порад.

Переконайтеся, що у вас є професійне фото та зображення у верхній частині профілю.

Напишіть свій розділ About, використовуючи формулу WHOSEES. Хто ти такий? Які ваші ключові сильні сторони ? Наведіть кілька прикладів своїх сильних сторін. Повідомте свій етос, тобто чим ви захоплені ?! І закінчіть, перелічивши свої ключові навички .

Позиції в розділі «Досвід» повинні мати менше деталей, ніж ваше резюме. Почніть з опису свого роботодавця (якщо це не очевидно), напишіть резюме своєї ролі, тобто опишіть, що вас найняли / просували, і закінчіть декілька пунктів, що описують найбільші проекти чи досягнення цієї ролі.

Спробуйте отримати якомога більше рекомендацій. LinkedIn наводить статистику про те, що у вас втричі більше шансів зв’язатися з приводу можливості, якщо ви покажете вибір хороших рекомендацій у своєму профілі LinkedIn.

Це був би чудовий час для розширення вашої мережі. Шукайте компанії, в яких ви хотіли б працювати, і слідкуйте за ними - це сповістить вас про будь-яку діяльність, яку ці компанії розміщують на LinkedIn. Потім ви можете шукати осіб, які приймають рішення, у цих компаніях та зв'язуватися з ними. Пошук, зв'язок і налагодження стосунків з рекрутерами - також чудова ідея, і це можна зробити на LinkedIn.

Бережіть себе і будьте у безпеці.

Більше https://mycareer.aicpa-cima.com/article


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бухгалтерія, облік та податки Фінанси, кредит, банківська справа