Професійні кваліфікації для фінансових фахівців

Професійні кваліфікації для фінансових фахівців

Як виділитися на ринку праці? Можливо, варто спробувати міжнародний сертифікат у вибраній галузі. Існує безліч доступних програм. Дізнайтеся більше про те, як навчання може вплинути на ваше становище на ринку праці та в які знання варто вкластись!

Сертифіковане навчання - чи воно того варте?

Варто пам’ятати, що наразі вища освіта - це в основному стандарт, а не відмінна риса на ринку праці. Ось чому роботодавці все частіше звертають увагу на курси чи навчання, що доповнюють знання. Вони виявляють рішучість і готовність розвиватися, і в той же час можуть бути підтвердженням конкретних навичок. Це стосується міжнародних сертифікатів, виданих міжнародно шанованими організаціями, які потребують участі у т. зв. сертифікованих тренінгах.

Сертифіковане навчання - це навчальні програми, які допомагають вам підготуватися до іспитів, щоб отримати потрібний документ. Вони створюються на основі перевірених схем та експертних знань. Вони економлять час учасників на пошук інформації самостійно та дозволяють обмінюватися думками та безпосередньою допомогою фахівців. Ось чому ті, хто закінчує такі курси, статистично легше здають необхідні іспити. 

Міжнародна кваліфікація для фінансистів - сертифікати та навчання

У фінансовій індустрії принаймні кілька сертифікатів, вшанованих у всьому світі, користуються визнанням. Варто звернути увагу, зокрема, на:

  • Сертифікат CIMA (Привілейований інститут управлінських бухгалтерів), що має справді глобальне значення щодо менеджменту та фінансового і управлінського обліку,
  • Сертифікат ACCA, присвячений управлінському та фінансовому обліку та суміжним галузям - користується дуже високим престижем, серед інших через складність процесу навчання та сертифікації (до 14 іспитів),
  • Сертифікат CFA (Certified Financial Analyst) для інвестиційних радників та фінансових аналітиків,
  • Сертифікат CIA (Certified Internal Auditor) - вимагає проведення ряду тренінгів для отримання сертифіката, що підтверджує навички та знання щодо проведення внутрішніх аудитів.

Спеціальні курси підготовки та підготовки до іспитів також проходять в Україні - шукайте сертифіковані навчальні підрозділи. 

Провайдери навчання за програмами СІМА в Україні:

  • https://www.education.ua/courses/company/29802/
  • https://www.trn.ua/companies/12936/

Існує також багато управлінських програм - в тому числі Дослідження MBA або PMP (Project Management Professional) та Prince2 - PRojects IN Controlled Environment сертифікати для фахівців з управління проектами. Такі тренінги дозволяють отримати практичні знання в галузі управління проектами і, безумовно, підвищують шанси на хорошу роботу та більший заробіток.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки