Перші іспити CIMA у онлайн-форматі

Перші іспити CIMA у онлайн-форматі

Перші іспити CIMA у гнучкому режимі прискорять отримання кваліфікації CGMA та забезпечать виявлення талантів для відновлення економіки після COVID-19

27 травня 2020 р., Лондон-– Привілейований Інститут Управлінських Бухгалтерів  (CIMA) забезпечив студентів в усьому світі, включно з Великою Британією, новим форматом іспитів, що проводяться в домашніх умовах. Цей крок став відповіддю на спалах коронавірусу, через який екзаменаційні центри закрилися ще в березні, що призвело до припинення навчання студентів CIMA та їхнього просування в напрямку отримання статусу Chartered Global Management Accountant® (CGMA). 

 На фоні того, що багато навчальних закладів та професійних бухгалтерських організацій взагалі відклали або скасували іспити внаслідок пандемії, CIMA розглянула найкращі варіанти можливостей залучення студентів. Саме тому наприкінці березня Інститут прийняв рішення перевести іспити CIMA у домашні формат, що забезпечило студентам альтернативний шлях до здобуття професійної кваліфікації. Члени та студенти CIMA мають великий та неоціненний комплекс знань та навичок, який вони готові запропонувати бізнесу; вони відіграватимуть ключову роль у розробці нових бізнес-стратегій для стимулювання відновлення.

 Стівен Флетман, віце-президент з питань іспитів - управлінського обліку: “Шлях, що відкривається перед нами, звичайно, буде непростим, але фахівці управлінського обліку дійсно можуть використати свої вміння та навички, щоб надати допомогу організаціям, в яких вони працюють, і продемонструвати свою цінність для бізнесу. Ми пишаємось високим рівнем гнучкості, який демонструють наші студенти у продовженні розвитку своєї кар’єри і стабільному зростанні пулу професіоналів в галузі фінансів, що здатні допомогти організаціям знайти орієнтири навіть у найбільш непевні та найскладніші часи".

 Він також додав: “Наші колеги та партнери наполегливо працювали над тим, щоб за дуже короткий проміжок часу винайти та реалізувати технічне рішення, яке б дозволило нашим студентам складати іспити в домашніх умовах. Така зміна у підході дозволила студентам з понад 70 країн продовжити навчання, зарезервувати для себе іспити CIMA та наблизитися до отримання кваліфікаційної категорії CGMA".

 Меттью Бартон, студент CIMA та дипломований фахівець з питань фінансів державної служби: "Я дуже нервувався, коли складав іспит, бо це були нові та незнайомі умови. Але щойно я натиснув кнопку «Почати іспит», процес пішов дуже гладко: усе приблизно схоже на те, як відбувається в екзаменаційному центрі, тому не варто відкладати навчання до моменту, поки ці центри знову відкриються. Зараз я вже впевнено почуваюся у цьому процесі, і наступного місяця складу ще один іспит".

 Ден Роллс, студент CIMA і дипломованих фахівець з питань фінансів та комерції, що працює в корпорації Siemens: "В цілому, такий спосіб складання іспиту мені сподобався, і було дуже легко зв’язатися зі спостерігачем в онлайні, що дозволило вирішити деякі мої проблеми. Я не відчував ніяких несприятливих умов, коли складав іспит вдома, і мені дуже приємно, що я можу продовжити навчання в напрямку досягнення цілей, які я собі поставив".

Контактна інформація:

Стів Веллард, директор з питань репутації та комунікацій, CIMA

Електронна пошта: [відкрити контакти][email protected]

Телефон: 07964 679 153

Сара Фрейтаг-Траут, провідний менеджер із комунікацій та кампаній, CIMA

Електронна пошта: [відкрити контакти][email protected]

Телефон: 07713 395 556

Наталія Вовчук, офіційний представник СІМА в Україні,  CIMA

Електронна пошта: [відкрити контакти][email protected]

Телефон: [відкрити контакти]+38 067 808 55 77

Про професійну кваліфікацію CIMA

Професійна кваліфікація 2019 року дозволяє подолати нестачу компетенцій серед новокваліфікованих спеціалістів з фінансів в усьому світі, що дозволяє задовольнити потреби у профпридатності як з боку компаній, так і з боку працівників.

У світі, яким ширяться процеси диджиталізації, важливо, щоб фахівці з фінансів не тільки володіли належними навичками технічного обліку та фінансів, але також могли б зрозуміти, як диджиталізація та швидкі зміни у технологіях створюють для організацій нові виклики та можливості.

Оновлений навчальний план включає в себе, наприклад, вплив диджиталізованого цифрового світу на фінансовий сектор; це можна помітити через впровадження цифрових калькуляцій та цифрової стратегії. Також були включені такі теми, як кібербезпека та бізнес-моделі. Вже наявні аспекти навчання, такі як інтегрована звітність, були розширені, що відображає їхню зростаючу популярність.

Дати проведення іспитів CIMA в домашніх умовах 

  • Студенти можуть зарезервувати для себе іспити через онлайн-кабінет My CIMA. Це стосується студентів, які проходять навчання на отримання сертифікату CIMA з бухгалтерського обліку комерційних операцій (CIMA Certificate in Business Accounting), професійної кваліфікації CIMA (CIMA Professional Qualification) та Британської профпідготовки (UK Apprenticeships).
  • Формат іспитів не змінився.
  • Іспити складають дистанційно за допомогою встановленого програмного забезпечення.
  • CIMA продовжує підтримувати високий рівень безпеки, надійності та справедливості своїх іспитів, використовуючи послуги спостерігача за іспитами в режимі онлайн.
  • Для отримання додаткової інформації ознайомтесь із FAQ 

 Професійна кваліфікація CIMA - Іспити з вивчення кейсів (CIMA Professional Qualification – Case Study exams) 

Вікно складання іспиту залишається таким самим, як і було заплановано від початку 

  • Оперативні кейси (Operational Case Study): 13, 14 та 15 травня 2020 року 
  • Управлінські кейси (Management Case Study): 20, 21 та 22 травня 2020 року 
  • Стратегічні кейси (Strategic Case Study): 27, 28 та 29 травня 2020 року 

Сертифікат з бухгалтерського обліку комерційних операцій (Certificate in Business Accounting) та професійної кваліфікації CIMA (CIMA Professional Qualification) - об'єктивні іспити 

  • Проведення дистанційних іспитів розпочалося 4 травня 2020 року 

Про Привілейований Інститут  Управлінських Бухгалтерів 

Привілейований Інститут  Управлінських Бухгалтерів  (CIMA), заснований у 1919 році, є провідним та найбільшим професійним органом бухгалтерів у світі. У рамках Асоціації міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів (Асоціації) її члени та студенти діють у 179 країнах, працюючи в основних колах бізнесу. Члени та студенти CIMA працюють у промисловому, комерційному, державному секторах та у некомерційних організаціях. CIMA тісно співпрацює з роботодавцями та спонсорами передових наукових досліджень, що дозволяє постійно оновлювати кваліфікацію і вимоги до професійного досвіду та продовжувати професійний розвиток; це, в свою чергу, гарантує зацікавленість роботодавців саме в цих аспектах в рамках відбору бізнес-лідерів, що мають підготовку у фінансах.

Про Асоціацію міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів

Асоціація міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів (Асоціація) - це найвпливовіший орган професійних бухгалтерів, що поєднує в собі сильні сторони Американського інституту CPA (AICPA) та Привілейованого Інституту  Управлінських Бухгалтерів   (CIMA); це дозволяє розширити можливості, зміцнити довіру та сприяти процвітанню людей, підприємств та економік в усьому світі. Асоціація являє собою 650 тис. членів та студентів, що діють у сферах державного та управлінського бухгалтерського обліку, та обстоює громадські інтереси та стійкість бізнесу в умовах наявних та нових викликів. Завдяки широкому охопленню, чіткому підходу та наявності ресурсів, Асоціація підвищує репутацію, професійну придатність та якість CPA, CGMA та фахівців з бухгалтерського обліку та фінансів в усьому світі.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки