Новий президент CIMA хоче змінити визначення "вартості"

Новий президент CIMA хоче змінити визначення "вартості"

Н. Джексон, досвідчений лідер цифрової трансформації, був обраний на початку червня 2020р. на однорічну волонтерську посаду членами CIMA на перших в історії віртуальних щорічних загальних зборах Інституту.

Він також буде заступником голови Асоціації міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів (Асоціації), глобальної бухгалтерської організації, утвореної CIMA та Американським інститутом CPA (AICPA), що об”єднує понад 650 000 бухгалтерів у всьому світі.

За словами президента CIMA Ніка Джексона, професіонали з фінансів відіграють важливу роль у посиленні та міцності організацій у світі після Covid-19.

Визнаючи вплив пандемії на світ, він сказав: «Хоча такі події, як Covid-19, на щастя, рідкісні у світовому масштабі, вони дають можливість зробити позитивні зміни. Ми повинні бути лідерами у тому, щоб показати, що зміни - не те, чого слід боятися».

Джексон визначив, що в сукупності професія може зробити більше, допомагаючи переосмислити, що забезпечує фінанси та як це працює.

Він хоче, щоб управлінські бухгалтери отримували більш широкі вигоди для зацікавлених сторін, які враховували соціальну, екологічну та економічну цінність. 87- й президент CIMA підкреслив, що фінансові фахівці потребують, якщо необхідно, керувати своїми організаціями до прийняття більш стійких, відповідальних ділових практик.

Джексон підкреслив: «Ми повинні вийти за рамки простого розуміння чисел, щоб досягти більшої цінності за допомогою рекомендацій та подальших дій. Нам потрібно визнати, що успіх бізнесу, про який свідчать цифри балансу, має багато інших елементів - матеріальних і нематеріальних».

Він зазначив, що діючі моделі організацій складаються з людей, процесів та ланцюгів поставок. Вони існують у все більш динамічних умовах, і вони, за його словами, відповідають значно ширшій аудиторії клієнтів, постачальників та широкого суспільства.

Джексон хоче бачити, як професія розширює свою перспективу з орієнтації на цінність акціонерів, до взаємодії з ідеєю зацікавлених сторін та різним їх визначенням «вартості».

Закінчивши Ексетерський університет, він став членом CIMA в 1992 році, а співробітником - у 2008 році. Він був обраний до Ради CIMA як визнання його ролі у просуванні цінності CIMA для фінансових професій державного сектору. У 2013 році Джексон став заступником голови комітету з професійних стандартів, а через рік був обраний до виконавчого комітету CIMA.

В даний час Джексон працює в компанії Oracle, до якої він приєднався в 2016 році. Його кар'єра також включає в себе EY, Capgemini, Міністерство юстиції та Ofsted.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки