5 порад щодо запобігання вигорання під час COVID-19

5 порад щодо запобігання вигорання під час COVID-19

Ось способи, як професіонали фінансів можуть займатись додатковим доглядом у цей час підвищеного тиску та тривоги.

Для фінансових фахівців, які працюють на складних робочих місцях, ризик вигорання може стати викликом і у кращі часи. Але в розпал пандемії COVID-19 багато людей раптом опиняються в положенні, що змушує збалансувати свої трудові зобов’язання з новими вимогами - наприклад, з домашнім навчанням в школі або доглядом за хворими родичами.

Всі ці додаткові стресові фактори означають, що для багатьох ризик вигорання постійно високий, вважає доктор філософії Дж. Райан Фуллер, психолог та виконавчий директор New York Behavioral Health.

"Це важкий час для всіх, і соціальне відставання додало іншого рівня складності", - сказав він. «Люди не можуть ходити в спортзал або на заняття йогою. Вони пропускають ті щотижневі вечері з родиною або їх друзями - всі опори, що стосуються виходу з дому, були зняті, в той час, коли вони нам найбільше потрібні. "

Всесвітня організація охорони здоров’я визначає вигорання як «синдром, концептуалізований як результат хронічного стресу на робочому місці, яким не вдалося успішно управляти», який характеризується трьома вимірами: відчуття виснаження енергії, відчуття відключеності від роботи або цинічності щодо роботи та зниження професійної ефективності.  

Лаурен Флорко, доктор філософії, організатор-дослідник стресу та консультант із Ванкуверу, заявила, що вигорання має місце тоді, коли не задовольняються потреби людей - особливо психологічна потреба відчувати себе компетентною, потреба в контролі та соціальні потреби.

"Коли люди намагаються інтегрувати свою роботу та життя вдома, вони відчувають виклик на всіх рівнях", - сказала вона. «Вони можуть не відчувати себе компетентними, оскільки вони не здатні працювати так ефективно, як зазвичай. Вони працюють віддалено, тому вони не отримують такої нормальної соціальної взаємодії, і я думаю, що можна впевнено сказати, що ніхто не відчуває себе під контролем "  

На щастя, вигоранню можна запобігти. Ось кілька порад про те, як захистити своє психічне здоров'я в умовах глобальної пандемії.

Створіть рутину. Це незвичайні часи. Незважаючи на це, Фуллер рекомендує створити процедуру, яка максимально наближає ваш графік до часів COVID-19.

"Я зосереджуюсь на біологічній гігієні", - сказав він. "Переконайтеся, що сон, їжа та фізичні навантаження наближаються до звичайних рівнів та часу, як це було раніше".

Крім того, Фуллер радить планувати заходи, які є приємними, а також заходи, що передбачають "майстерність", які він визначає як засвоєння нової навички або підвищення рівня володіння наявним вмінням.

"Це ключове", - сказав він. "Одне з найважливіших досліджень щодо запобігання та лікування депресії показало, що якщо просто зосередитись на плануванні цих двох видів діяльності, ви отримаєте деяке пом"якшення".

Як це виглядає, буде значно залежати від людини: Одинока людина, яка проживає одна, може розумно вміти вміщатись у запої Netflix та годині йоги три рази на тиждень. З іншого боку, для професіонала, який працює з дому з двома дітьми, діяльність «майстерність» може включати 10 хвилин Дуолінго в день і 20 хвилин читання перед сном кожні пару днів або кілька привітань сонця.

"Важливо бути реалістичним і не думати про це чорно-білим способом", - сказав він. "Я не хочу, щоб люди думали, ну, оскільки я не можу займатися п'ять днів йоги, я нічого не робитиму. Краще запланувати три дні занять короткої тривалості щотижня, ніж нічого взагалі».

Крім того, важливо бути обдуманим щодо створення жорстких меж між роботою та домом, за словами Флорко. Для людей, які мають окремі робочі та особисті телефони, це може означати вимкнення робочого телефону. Для інших це може бути заплановано неробочий час на їх щоденник і повідомлення їх робочим контактам, коли вони не будуть доступні.

"Це дійсно важливо знайти способи відсторонення від роботи", - сказала вона. «Ключ - повністю фізично та емоційно відключитися. Якщо ваш розум постійно блукає, поки ви займаєтесь іншою діяльністю, ви не зможете заряджатися ». 

Поставте реалістичні цілі. Проблеми, з якими стикаються люди, намагаючись інтегрувати свою роботу та життя вдома, будуть різними для кожної людини: Деякі можуть мати проблеми з адаптацією до технології, яка дозволяє їм працювати віддалено, а інші можуть боротися з самотністю, подружніми конфліктами чи турботою про дітей. Але одне є універсальним: ви, мабуть, не будете настільки продуктивними, як ви були до пандемії. Знайте це і відповідно скорегуйте свої очікування, радить Флорко.

"Один із способів відчути себе більш компетентним - це бути реалістичним щодо того, чого ви можете досягти", - сказала вона. "Можливо, до пандемії ви могли робити п’ять справ на день, але зараз ви можете зробити лише три, і два завдання, яких вам не вистачає, стосуються створення більшого домашнього балансу - і це добре".

Стежте за ознаками вигорання. Попередити вигорання набагато простіше, ніж боротися з його наслідками - а це вимагає активної самосвідомості. Фуллер радить уважно стежити за наявністю симптомів, які можуть включати почуття виснаження або втоми, проблеми з концентрацією уваги або короткий злиття і легко спрацьовують нетиповими способами.

Оскільки вигорання може заповзти людей, то хороша ідея слідкувати за поведінкою, яка може свідчити про те, що стрес починає впливати на вас. Наприклад, якщо ви схильні випити пару келихів вина або схильні до переїдання при стресі, постарайтеся відслідковувати, скільки алкоголю ви п'єте або скільки ви перекусили. Або якщо ви схильні до депресії, яка проявляється переспанням, слідкуйте за тим, коли ви лягаєте спати і вставати, і наскільки сильно дрімаєте.

"Це дійсно про те, щоб звернути увагу на емоції, що стоять за цією поведінкою", - сказав Фуллер. "В ідеалі я хочу, щоб мої клієнти вели журнал, де вони записували поведінку, а потім також визначали та кількісно оцінювали емоцію, що веде до неї".  

Фуллер також рекомендує людям, які борються із занепокоєнням або іншими тригерами, розглянути практику когнітивної поведінкової терапії - яка передбачає культивування обізнаності про недоброзичливі поведінки та думки та створення більш здорових моделей мислення та подолання стратегій - або практикування медитації.

"Я рекомендую вправи на уважність", - сказав Фуллер. "Вони можуть не в змозі змінити своє мислення, але усвідомленість дозволяє їм мати однакові стресові думки та почуття та пройти відстань, щоб вони могли бути ефективнішими у роботі".

Виробити стратегії самообслуговування. За словами Флорко, самосвідомість також має вирішальне значення для створення стійких стратегій самодогляду та подолання. Хтось, схильний до тривоги, наприклад, може зробити 10-хвилинну медитацію або дихальні вправи, коли вони починають відчувати себе спрацьованими. Інша людина може бути більш схильною до самотності та потребу у створенні можливостей для соціальної взаємодії.

"Досягнення соціальних потреб зараз складне через соціальне відставання, але все ж можна зробити", - сказав Флорко. "Як і на роботі, ви можете запитати, чи хоче колега пообідати разом на Zoom або поспілкуватися з колегами над Slack."

Виконання якихось вправ - навіть якщо це лише прогулянка навколо блоку між зустрічами - може також діяти як «перезавантаження», коли люди помічають, що вони починають відчувати стрес.

"Йдеться про усвідомлення та можливість зробити крок назад", - сказав Флорко. "Якщо ви зможете відобразити і визнати, що страждаєте від симптомів, що відповідають вигоранню, ви можете почати створювати більш стійкі моделі".

Отримайте допомогу, якщо вона вам потрібна. Більшість людей на даний момент відчувають певну форму стресу або занепокоєння, а деякі можуть потребувати професійної підтримки. Багато терапевтів доступні по телефону та скайпу, і пропонують ціни за розсувною шкалою, згідно з Фуллером.

Тим, кому не вистачає коштів на оплату сеансів терапії, Фуллер рекомендує звернутися до відділу кадрів, який, можливо, зможе підключити працівників до внутрішніх ресурсів, які можуть допомогти.

"Останнім часом я багато займався телекоучінгом над Zoom для команд в різних галузях, щоб дати їм конкретні інструменти, якими вони можуть скористатися, щоб управляти своїм стресом", - сказав він, "Зараз все більше і більше HR-команд шукають способів переконайтесь, що їх команди мотивовані та продуктивні в цей час, коли існує стільки невизначеності ».


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Бізнес освіта, MBA Менеджмент, керування, KPI