Фототерапія розкриває таланти та усуває проблеми дитини

Фототерапія розкриває таланти та усуває проблеми дитини

Психологи та педагоги встановили, що професійне навчання у сфері художньої фотографії може покращити характер дитини і стає ефективною «фототерапією» від всіляких негативних проблем.

А ви, знали, що «фототерапія» розкриває таланти та усуває проблеми дитини?

🚩 Психологи та педагоги встановили, що професійне навчання у сфері художньої фотографії може покращити характер дитини і стає ефективною «фототерапією» від всіляких негативних проблем.

З одного боку заняття фотографією впливає на розвиток дитини, яка має проблеми із комунікаціями в колективі, яка соромиться себе презентувати, якій тяжко порозумітися з однолітками.

✅ У чому полягає суть «фототерапії» для підлітків?

  • 🔶 Заняття фото дає цілющі та розвиваючі ефекти, психологічну розрядку. Психологи кажуть, що у художньому фото поєднані реальність та фантазія. Це надає відчуття свободи, подібне тому, що дитина переживає під час приємного відпочинку.
  • 🔶 Фотографія для дитини – як гра, яка дозволяє грати із реальністю та візуальним відображенням, творчо комбінувати різні елементи реальності, створювати фантастичну реальність – сюрреалізм.
  • 🔶 Художнє фото – це «технізований» вид образотворчого мистецтва, що надає можливість для творчого самовираження дитини (при створенні особливих візуальних ефектів, трансформації та корегування образів).
  • 🔶 Фотографія також пов’язується із самопрезентацією – уявленням себе у певному образі. Це міні вистава, яка має вплив на учасників фото та глядачів.
  • 🔶 Показ фото як правило супроводжується розповіддю, що було приховано «за кадром», роз’ясненням подій та переживань. Це надає можливість дитині повніше та глибше висловлювати свої почуття.

✅ З другого боку заняття фотографією має цілющий ефект для підлітків, які мають гіперактивний розвиток, порушують дисципліну, налаштовані до конфліктів з однолітками, мають проблему у спілкування з батьками та дорослими. Їм так само може допомогти «фототерапія».

  • 🔶 Заняття зйомкою художнього фото розвиває в дитині самостійність та здатність приймати відповідальність за свої дії.
  • 🔶 У фото-школі на групових зйомках діти усвідомлюють групові норми та цінності, у них формуються навички до спільної діяльності.
  • 🔶 Художня фотографія розвиває візуальне мислення, сенсо-моторні навички та естетичні уявлення.
  • 🔶 У дитині розвиваються внутрішні ресурси до творчих здібностей під час проведення пейзажної, інтер’єрної та портретної зйомки.
  • 🔶 Підготовка портфоліо для презентації на батьківських зборах приводить до самодисципліни дитини, відповідальності та розвиває системні навички праці. Все це знімає агресію та стабілізує нервовий стан дитини.

✅ Нарешті усі діти, у тому числі непроблемні, звичайні підлітки із здібностями до різного виду занять, за рахунок «фототерапії» набувають нові таланти.

  • 🔶 Здатність генерувати творчі ідеї під час створення художніх фотографій.
  • 🔶 Виявляють лідерські якості, впевненість у собі.
  • 🔶 Отримають навички командної роботи, поваги до товаришів.
  • 🔶 Бачать нове і цікаве у звичайних речах.
  • 🔶 Навчаться думати нестандартно при формуванні власного художнього стилю.

✔️ Шановні батьки! Якщо Ви бажаєте забезпечити гармонійний розвиток дитини та привабливі риси характеру, а також розкрити її приховані творчі здібності, запишіть дитину на літні фотостудії https://bit.ly/3g7rGyu.

Тут індивідуальний підхід до дітей у групах до 10-ти осіб.

Старт з 13 липня. Деталі за 📲 [відкрити контакти](067) 676-47-05; [відкрити контакти](095) 309-68-84.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка