Ігропрактик! Хто він? Що робить?

Ігропрактик! Хто він? Що робить?

У своїй діяльності професійний ігропрактик використовує спеціальні техніки та алгоритми проведення «серйозних ігор». У цю професію приходять люди із суміжних професій, які працюють із людьми: психологи, коучи, консультанти, тренери, педагоги, HR.

Я – Галюк Костянтин і я ігропрактик. Нас ще зовсім мало, порівняно з перукарями, агрономами чи програмістами.

За свої 40 з невеликим, я змінив понад 5 професій і повернувся до тієї, за якою отримав вищу – соціальний педагог психолог у колишньому Київському Політичному училищі, а нині Національний університет «Києво-Могилянська академія». Ось уже шість років системно займаюся створенням, впровадженням, допомогою у створенні прикладних ігор. Я автор 13 ігор та технології зі створення ігор SMART GAME (запатентована у 2016 р).

Тепер про все по порядку!
Ігропрактик – це людина, яка допомагає іншим ефективно вирішувати їхні питання, завдання, життєві складності, а також різноманітні завдання бізнесу різного рівня за допомогою прикладних ігор.

У своїй діяльності професійний ігропрактик використовує спеціальні техніки та алгоритми проведення «серйозних ігор». Найчастіше в цю професію приходять люди із суміжних професій, які працюють з людьми: психологи, коучи, консультанти з бізнесу та лайф тренери, педагоги, менеджери з персоналу.

При цьому досить багато ігропрактиків навчаються з нуля та отримують високі результати.

Якщо сказати у загальному порядку — це люди, які змінюють чи хочуть змінити життя людей на краще. Допомагати вирішити найрізноманітніші завдання без «надриву» та вигоряння.

Якщо звернутися до історії ігропрактики, побачимо досить високі темпи зростання цієї частини ринку навчання та розвитку людини. Ще 6 років тому, коли я входив у цю тему більшість людей, яких я запрошував на ігри жартували або зовсім ігнорували мої пропозиції.
Сьогодні я постійно виступаю на наукових конференціях НАУ, НПУ ім. Драгоманова, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ (ДГУВС) та інші ВНЗ запрошують, щоб знайомити студентів та педагогів з цією інноваційною діяльністю, яка дозволяє змінювати життя на краще максимально м'яким чином. А торік (2019) ми встановили рекорд, який зафіксовано у Книзі рекордів України. Це був найбільший фестиваль прикладних ігор на території СНД Happy Time. За 1 день на фестивалі було проведено 160 прикладних ігор, 107 майстрами та майже 500 учасників.

Чому? Давайте розберемося у причинах такого вибухового зростання!

Чому діяльність, яка з боку нагадує дитячу забаву, в яку вирішили пограти дорослі, отримала вже і отримує щодня все нових і нових шанувальників, які спробувавши гру вперше і вирішивши своє завдання за допомогою ігропрактика віддають перевагу цьому методу навчання та розвитку.
Ось кілька причин популярності ігропрактики:

Прикладні ігри – це практична діяльність, тобто отримання досвіду, з якого можна легко вирішити завдання як особистості, і бізнесу. Приклад: симулятор водіння автомобіля.
В іграх немає «універсальної відповідної всім рекомендації – чарівної пігулки. Кожен гравець іде своїм шляхом та отримує свій персональний досвід. У житті відбувається те саме.
Гра - це легкість, це як повернутися в дитинство, де було все легко і швидко вирішуване, коли гравець дозволяє собі діяти так, ніби все можливо в процесі гри. А напрацьований у грі досвід та навички використовує в житті – у нього все починає виходити та змінюватися на краще.
Перекласти з мови гри мовою життя допомагає фахівець – ігропрактик.
Гра - це системна підказка - перейшовши на гру зі своїм запитом, гравець отримує унікальний набір рекомендацій:

хід 1 - те, що потрібно зробити терміново,
хід 2 - не забудь врахувати,
хід 3 – прийми до уваги,
хід 4 - прийми допомогу.

І ця послідовність не універсальна, а одна із 1000 можливих.
Наприклад, у грі Дослідники (Goal Makers) закладено 68 000 варіантів проходження гри, а якщо це помножити на запити, то ми прагнемо нескінченної кількості варіантів.

І знаєте, в чому краса?
Ігропрактику немає необхідності знати всі 68 000 мул може бути більша кількість варіантів.

Достатньо знати алгоритм та схеми проведення прикладної гри.
Так само принадність професії ігропрактик в тому, що:


можна працювати в онлайн та офлайн режимі.
можна працювати з бізнесом, сім'ями та особистими запитами.
Спробувавши вирішити свої завдання за допомогою гри, люди повертаються в неї знову і знову прискорюючи свій рух по життю.

Сподіваюся, що мені вдалося коротко розповісти про нову професію – ігропрактик.

Якщо у вас є питання або ви хочете долучитися до цієї професії, я з радістю поділюся своїми знаннями та досвідом на тренінгу професія ігропрактик.
Звертайтесь до нас за телефонами або месенджером.
Засвоїти навички професії запрошуємо на тренінгу:

https://www.education.ua/trainings/79146/ Доєднуйтесь!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Переговори, риторика, ораторське мистецтво Тренінги для тренерів